Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt ikke døgnbemanning på Svinesund

Grensekontrollen på Svinesund står fortsatt uten døgnbemanning.

IKKE DØGNBEMANNET: Flere timer av gangen står grenseovergangen Svinesund ubemannet. Foto:  Benjamin A. Ward
IKKE DØGNBEMANNET: Flere timer av gangen står grenseovergangen Svinesund ubemannet. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i september i fjor det ble kjent at grenseovergangen står ubemannet i flere timer om gangen. Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) krevde den gang styrking av grensekontrollen, men fortsatt har ingenting skjedd, melder NRK.

Mens grensa på svensk side er døgnbemannet, er det hull i turnusen på norsk side.

- Fremdeles står grensekontrollen på Svinesund uten døgnbemanning, og det vil den også gjøre en god stund fremover, sier John Søberg, leder i Øst-Norge Tollerforening.

Han er svært kritisk til regjeringens budsjettforslag, som han mener innebærer et kutt for Tollregion Øst-Norge. Leirstein står på sin side fast på at grensekontrollen skal styrkes med Frp i regjering.

- Vi har en plan om hvordan vi skal styrke grensekontrollen, og jeg kan garantere at vi selvfølgelig kommer til å ha en bedre grensekontroll når denne valgperioden er over, enn da vi startet den, sier han til NRK. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling