Pfizer

Fortsatt ikke i mål

Norge kan få 21 millioner vaksinedoser gjennom en ny avtale mellom EU og Pfizer. Men både Pfizer og Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at ingenting er sikkert helt ennå.

IKKE I MÅL: Pfizer avviser overfor Dagbladet at noen ny vaksineavtale med EU er signert. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB
IKKE I MÅL: Pfizer avviser overfor Dagbladet at noen ny vaksineavtale med EU er signert. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norge inngår i alle avtalene som EU forhandler om coronavaksiner, og vår befolkningsjusterte andel er omtrent 1,12 prosent. Norges andel vil dermed kunne utgjøre over 21 millioner doser over to år.

Det forteller statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet til ABC Nyheter mandag.

14. april sa EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen i en uttalelse at EU gikk inn i forhandlinger med legemiddelselskapene Pfizer og Biontech om en ny kontrakt på 1,8 milliarder vaksinedoser over en periode fra 2021 til 2023.

Kommunikasjonssjef Joachim Henriksen i Pfizer Norge bekrefter imidlertid overfor Dagbladet at noen ny avtale mellom EU og Pfizer fremdeles ikke er signert mandag kveld.

Henriksen kan heller ikke bekrefte eller avkrefte om det forhandles om en avtale på 1,8 milliarder doser over en periode på to år.

Også Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at noen avtale ennå ikke er i boks - og at tallene ikke er helt sikre.

- Norge inngår i avtaler som EU framforhandler om coronavaksiner. Det er riktig at avtalen ikke er ferdigforhandlet ennå, og at antall doser er et estimat, skriver statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer