TIL SYKEHUS I LUFTAMBULANSE: Den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune skulle etter planen tilbake på kontoret på mandag. Foto: Espen Røst / Dagbladet
TIL SYKEHUS I LUFTAMBULANSE: Den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune skulle etter planen tilbake på kontoret på mandag. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

- Fortsatt ikke i stand til å gå tilbake som ordfører

Overgrepssiktet Vågå-ordfører bruker «lengre tid enn forventet på å bli frisk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den overgrepsiktede Vågå-ordføreren Rune Øygard fikk natt til 24. september et akutt gallesteinsanfall, og ble fløyet til Ålesund sykehus med luftambulanse, sier hans advokat Mette Yvonne Larsen.

«På grunn av anklagene mot ham og belastningene de har medført, har det tatt lenger tid enn forventet å bli frisk. Fortsatt er han ikke i stand til komme tilbake i arbeid som ordfører», heter det i en pressemelding.

Han vil derfor nå gå i en gradert sykemelding, og vil ikke komme tilbake i full ordførerstilling som planlagt førstkommende mandag. Han vil imidlertid utføre enkelte oppgaver for kommunen.

- Han vil ikke være på kontoret på mandag. I samråd med rådmannen vil han derfor overføre oppgaver til varaordfører Iselin Jonassen, sier Larsen til Dagbladet.

- Han er trolig tilbake i neste uke, legger hun til.

Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel.

- Det er snakk om samleier mellom ordføreren og min klient. Det er over en lang periode og det er mange samleier, sier 15-åringens bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal til Dagbladet.

Rune Øygard har fått bred støtte i Aps lokallag i Oppland-kommunen og ble sist tirsdag gjenvalgt som ordfører for fire nye år.