Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gruppemøter for Venstre og KrF i ettermiddag:

Fortsatt ikke tilfreds med svarene fra regjeringen

Knut Arild Hareide mener regjeringen fortsatt har mer å gå på. Abid Raja mener løsningen er enkel for Erna.

- IKKE GODT NOK: KrF-leder Knut Arild Hareide slo fast at han fortsatt ikke er fornøyd med regjeringen etter gruppemøte i KrF mandag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- IKKE GODT NOK: KrF-leder Knut Arild Hareide slo fast at han fortsatt ikke er fornøyd med regjeringen etter gruppemøte i KrF mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): KrF-leder Knut Arild Hareide var på offensiven etter ettermiddagens gruppemøte på Stortinget.

- Distriktsprofilen er blant punktene som stortingsgruppa har vært tydelig på at vi må ha forbedringer på, opplyste Knut Arild Hareide etter at gruppemøtet var avsluttet ved 16-tida.

Ikke gode nok

- ENKELT: Abid Raja (V) mener det er enkelt å komme til enighet. Regjeringen må bare tilby relle klimakutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
- ENKELT: Abid Raja (V) mener det er enkelt å komme til enighet. Regjeringen må bare tilby relle klimakutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

For KrF er det særlig tre sentrale punkter – i tillegg til klima – som de opplever at regjeringen fortsatt ikke har strukket seg langt nok på. Det gjelder lærere, familie og distriktene.

- Har dere fått konkrete svar fra regjeringen på disse tre punktene?

- Vi har fått noen svar, men ikke så gode at vi er fornøyde, sier Hareide til Dagbladet.

Fåmælt nestleder

Tvers over gangen for KrF avviklet Venstre sitt gruppemøte i ettermiddag, et møte som ble amputert fordi Trine Skei Grande deltok i et panel på den årlige Zerokonferansen.

Nestleder Terje Breivik var fåmælt da han møtte pressen.

- Stortingsgruppa har diskutert budsjettet. De detaljene skal vi overbringe de andre tre partiene, ikke media, sier finanspolitisk talsperson Terje Breivik på vei ut av partiets gruppemøte onsdag.

Flat CO2-avgift

I tillegg til at den såkalte bilpakka er et krevende spørsmål, jobbes det etter det Dagbladet forstår med alternative løsninger som gjør at «bilpakka» kan bli stående, men at en budsjettavtale fortsatt vil kunne gi reduserte klimagassutslipp.

Som Dagbladet tidligere har skrevet er en flat C02-avgift blant tiltakene som står høyest på Venstres ønskeliste.

Ikke veldig komplisert

Abid Raja var opptatt av helheten i Venstres politikk da han stoppet opp og kommenterte budsjettforhandlingene etter gruppemøtet:

- Hittil har bensin, diesel og avgifter stått i fokus, men Venstre har jo et skoleprogram og ikke minst SFO for barn i lavinntektsfamilier. Vi må se helheten. På miljøsiden er det egentlig ikke veldig komplisert for oss: Erna lovte oss i fjor at dette budsjettet skulle bidra til at klimagassutslippene skal gå ned.

Såre enkel løsning

- Min utfordring til statsministeren for å løse budsjettforhandlingene er såre enkel: Hold avtalen fra 2015 om å redusere utslippene, så er vi i mål, sier Abid Raja til Dagbladet.

- Hva med den betente bilpakka?

- Jeg snakker ikke på vegne av hele Venstre. Det jeg kan si er at vi gjerne kan diskutere alt, men det de fleste i Venstre vil være enige med meg i er at hovedmålet er at vi får ned klimautslippene. Utover der er vi i Venstre konstruktive vi.

- Også når det gjelder bilpakka?

- Det jeg og Venstre-folk over hele landet er opptatt av er reduksjon av klimagassutslippene. Det må Erna Solberg vise at hun har tiltak for. Er vi der, kan vi konsentrere oss om mange andre viktige saker som lærerløft, skolebarn og fattigdom, sier Abid Raja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media