KNUST: En Dagmar-skadd bil i Stordal. Foto: Martine Aurdal/Dagbladet
KNUST: En Dagmar-skadd bil i Stordal. Foto: Martine Aurdal/DagbladetVis mer

- Fortsatt ikke trygg på at ingen er skadd eller savnet

Det fulle omfanget av Dagmars herjinger er fortsatt ikke helt kjent. Ingen personer er så langt meldt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du bilder eller video av stormens herjinger? Send dem til 2400@db.no eller som mms til 2400.

(Dagbladet): Med vindstyrker langt over orkan i kastene, har stormen Dagmar ført til enorme materielle skader etter at den hamret langs kysten av Norge. Politiet har så langt ikke fått melding om personskader eller savnede, men er forsiktig og avventende til de får mer oversikt over situasjonen utover formiddagstimene.

- Vi ser store ødeleggelser, men så langt ikke fått melding om skadde eller savnede. Men jeg føler meg ikke trygg ennå. Det er nå det lysner og vi begynner å få oversikt. Det er mange som kan ha gått ut i løpet av natta for å forsøke å berge ting, for eksempel, sier operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

I Trondheim måtte en mann få bistand fra brannvesenet, etter at han ble sittende fast i bilen på piren ved sentrum.

- Dette var den skumleste meldingen vi fikk inn i natt med tanke på mulig personskade. Han hadde kjørt ned til piren, men kom seg ikke bort derfra. Han fikk ikke til å kjøre ut, og torde ikke å forlate bilen. Han måtte få hjelp av brannvesenet, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Sunnmøre politidistrikt opplyser at de har fått rundt 150 meldinger i løpet av natta tilknyttet Dagmar, som i hovedsak dreide seg om felte trær og skader på hus. Det har ikke kommet melding om personskader, men en mann måtte reddes etter at en båt sank.

Ved enden av gangbroen over innfartsveien i Ålesund var det fullt av vrakgods etter at uværet Dagmar herjet søndag kveld og natt til mandag på Vestlandet.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Ved enden av gangbroen over innfartsveien i Ålesund var det fullt av vrakgods etter at uværet Dagmar herjet søndag kveld og natt til mandag på Vestlandet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

- Båten hadde slitt seg og eieren prøvde å redde den. Fikk problemer og båten sank. Mannen måtte gå i redningsflåte. Den drev til land og han ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Mannen var uskadd, skriver Sunnmøre politidistrikt i loggen.

Det er heller ikke meldt om personskader i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, melder lokalavisa Tidens Krav, til tross for store mengder bygningsdeler som fløy gjennom luften og rundt «personer som av nysgjerrighet oppholdt seg ute».

Nord-Trøndelag politidistrikt oppfordrer på det sterkeste å utvise aktsomhet i trafikken utover dagen, på grunn av et enormt antall felte trær i veibanen.

- Det er skummelt å holde normal fart. Plutselig ligger det et tre i veibanen, advarer operasjonsleder Monica Radlo i Nord-Trøndelag politidistrikt, og sier at de - i likhet med sine kolleger i sør - ikke har fått melding om personskader eller savnede.

Sogn og Fjordane politidistrikt har i 11.30-tida fortsatt ikke fått full oversikt over konsekvensene av stormen, men har ingen meldinger om personskader.

- Vi har en del materielle skader. Sjøbuer og bygninger har fått hard medfart, sier operasjonsleder Wenche Hope til Dagbladet.

LØFTET OPP: Et fartøy ligger halvveis oppe på kaia i Stordal. Foto: Martine Aurdal/Dagbladet
LØFTET OPP: Et fartøy ligger halvveis oppe på kaia i Stordal. Foto: Martine Aurdal/Dagbladet Vis mer