På denne veien skal den norske kvinnen og en israelsk-palestinsk mann ha blitt kidnappet. Foto: Cris Bournoncle / AFP Photo / NTB Scanpix
På denne veien skal den norske kvinnen og en israelsk-palestinsk mann ha blitt kidnappet. Foto: Cris Bournoncle / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Fortsatt ingen avklaring for Sinai-gisler

Men den israelske mannens familie er lovet løslatelse innen mandag ettermiddag, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig mandag morgen var det ennå uklart når den norske kvinnen og en israelsk statsborger kunne løslates fra beduinene på Sinai-halvøya, men Utenriksdepartementet har tro på løsning.

- Det er ikke noe nytt i saken ennå. Vi har kontakt med egyptiske myndigheter som leder arbeidet med å få frigitt de to gislene, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til NTB.

Ved 6.30-tiden mandag morgen var det uklart når gislene kunne løslates og UD kunne ikke antyde noe tidsperspektiv.

- Situasjonen er alvorlig, men vi har tro på at dette vil løse seg på en god måte, sier Imerslund.

Mulig løsning Hun opplyser at det er Egypt som leder arbeidet med å få beduinene til å løslate gislene som ble bortført torsdag, men at Norge også bruker sine kontakter.

- Vi har kontakt med egyptiske og israelske myndigheter, og vi har også god kontakt med beduinene på Sinai-halvøya, sier Imerslund.

Søndag kveld meldte TV 2 at det kunne komme en løsning i saken natt til mandag. Til NRK sier familien til den israelske mannen at de har blitt lovet en løsning innen mandag ettermiddag.

- Etter det jeg kjenner til er familien til den kidnappede israeleren lovet løslatelse innen mandag ettermiddag, skrev NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen på Twitter før midnatt.

Trolig i Maghara Den egyptiske skribenten og tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy tvitret ved midnatt at han har blitt kontaktet av Norges ambassade i Kairo for bistand og at gislene trolig holdes i byen Maghara nord på Sinai-halvøya.

Gisseltakerne har satt som krav at deres slektninger som sitter fengslet i Kairo, må løslates.

Fahmy viste søndag kveld til at beduin-forhandlere kan klare å få gisseltakerne til å akseptere et løfte om at fangene kan få slippe løs fra fengsel.

Tidlig mandag morgen forelå det ingen nye opplysninger fra Fahmy om dette.

(NTB)