Fortsatt ingen funn i søk etter savnet russisk helikopter 

Det er fortsatt ingen funn i søket etter et russisk helikopter som styrtet ved Barentsburg på Svalbard. Miniubåten som deltok i søket, er nå hentet opp igjen.

SAVNET: Russisk helikopter av samme type som helikopteret med åtte personer om bord som trolig har styrtet i havet ved Barentsburg på Svalbard. Foreløpig er det ikke funnet spor etter maskinen. Bildet er tatt i hangaren på den russiske helikopterbasen på Kap Heer ved Barentsburg. Foto: Birger Amundsen / NTB scanpix.
SAVNET: Russisk helikopter av samme type som helikopteret med åtte personer om bord som trolig har styrtet i havet ved Barentsburg på Svalbard. Foreløpig er det ikke funnet spor etter maskinen. Bildet er tatt i hangaren på den russiske helikopterbasen på Kap Heer ved Barentsburg. Foto: Birger Amundsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det opplyser Hovedredningssentralen like etter klokken 22 lørdag kveld.

- KV Barentshav har informert HRS om at data ikke vil være tilgjengelige før klokken 8 i morgen, opplyser HRS. I tillegg til undervannsroboten har tre båter og to helikoptre deltatt i søket etter det russiske helikopteret. Søket fortsetter utover natten.

- KV Senja og KV Barentshavet vil fortsatt operere i søkeområdet, og forskningsskipet G. O. Sars vil gjennomføre søk med avanserte sonarsystemer, ifølge HRS.

Den videre fremdriften i redningsaksjonen avhenger av hvilke funn undervannsroboten eventuelt gjør.

Forbereder søk etter antatt omkomneMiniubåten ble satt inn i søket i 13.30-tiden lørdag og undersøkte havbunnen i det mest aktuelle leteområdet. Undervannsfarkosten, som er kalt Hugin, ble fraktet til Svalbard i et av Forsvarets Herkules-fly rundt midnatt natt til lørdag.

Ubåten er en autonom undervannsfarkost som kartlegger havbunnen i detalj. Den bruker sonar for å undersøke bunnen, sender ingen direktebilder og må derfor hentes opp på land for å få analysert resultatene. Derfor kan det ta tid før Hovedredningssentralen vet mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer