Fortsatt ingen kontakt med "Beagle 2"

London:Et nytt forsøk på å få kontakt med romfartøyet "Beagle 2" mislyktes lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske romfartøyet "Mars Odyssey" fløy over området der det europeiske fartøyet skulle ha landet og kunne ha mottatt signaler mellom 07.17 og 08.37 lørdag morgen. Men heller ikke denne gangen kom de etterlengtede tonene, en nitoners komposisjon av det britiske bandet Blur, fra fartøyet. Det ambisiøse romprosjektet har som mål å finne tegn etter vann eller liv på Mars.

Heller ikke et gigantisk teleskop i Jodrell Bank nordvest i England har fått kontakt med fartøyet etter at det skulle ha landet torsdag morgen. Men best sjanse til kontakt har morfartøyet "Mars Express". Denne går nå i bane rundt Mars, og har først mulighet til å plukke opp signaler fra "Beagle 2" 4. januar.

Håper fortsatt

En talsmann for den europeiske romorganisasjonen ESA sier de fortsatt håper at fartøyet har klart å lande på Mars og på å få kontakt.

Professor Colin Pillinger, som leder prosjektet, sier det er fire mulige årsaker til at de ikke har fått kontakt: at fartøyet har krasjet, at det har landet på feil sted, at lokket på fartøyet ikke har åpnet seg og at antennen står feil vei.

(NTB-AFP)

Ikke en lyd: Ennå har ikke forskerne hørt noenting fra mars og Beagle 2.