HARMLØS: Dette er kofferten som førte til utrykning fra alle de tre nødetatene, samt avsperring av flere gater i Oslo sentrum. Innholdet viste seg å være harmløst, men politiet ser likevel alvorlig på saken. Foto: HARALD KLUNGTVEIT / DAGBLADET
HARMLØS: Dette er kofferten som førte til utrykning fra alle de tre nødetatene, samt avsperring av flere gater i Oslo sentrum. Innholdet viste seg å være harmløst, men politiet ser likevel alvorlig på saken. Foto: HARALD KLUNGTVEIT / DAGBLADETVis mer

Fortsatt ingen spor etter koffertmann i «russedress»

Mystisk koffert ga full bombealarm og evakuering i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personen som var iført det politiet kaller svart russedress, var natt til tirsdag fortsatt ikke identifisert etter at en mistenkelig koffert ble på Oslo bussterminal mandag kveld.

Oslo bussterminal og gatene rundt ble evakuert
da det ble funnet en mistenkelig koffert mandag kveld. Etter nærmere to timer ble sperringene opphevet da det ble klart at kofferten ikke inneholdt noe farlig.

En person ble observert i nærheten av kofferten, men forsvant fra stedet. Informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt opplyste mandag kveld til NTB at politiet ønsker å snakke med denne personen.

Natt til tirsdag hadde politiet ennå ikke klart å oppnå kontakt med den svartkledde koffertbæreren. Politiet beskriver ham som utenlandsk. Han var iført en svart russedress med skriblerier, ifølge politiet.

Det er god videoovervåking i området og operasjonssentralen i Oslo politidistrikt ga natt til tirsdag uttrykk for at informasjon fra kameraene kan være til hjelp når politiet tar fatt på det videre arbeidet tirsdag. Kofferten inneholdt for øvrig det politiet kaller «søppel». Grønland politistasjon kommer trolig til å overta etterforskningen.

Politi på stedet mente at koffertmannen ville tiltrekke seg oppmerksomhet.

- Dette er ikke en vanlig koffert som du har med deg på bussen. Kofferten hadde et utseende som gjør at det er grunn til å tro at den var ment å fremstå som mistenkelig, sa innsatsleder Kjell Kverme til VG Nett.