Fortsatt ingen spor etter ranerne

Les detaljene om det brutale ranet hos familien til trøndersk næringslivtopp i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Klokka 16.15 har ikke politiet kommet lengre i jakten på de fire brutale ranerne og utbyttet fra safen til den kjente trønderske næringslivstoppen Svein Kvarving (47). Han og familien ble brutalt slått ned og ranet i sitt hjem i Skatval i Nord-Trøndelag i natt, og gjerningsmennene stakk av med et ukjent pengebeløp fra familiens safe.

- Vi driver bred etterforskning og samarbeider med flere politidistrikt, sier lensmann Kjetil Mjøsund til Dagbladet.no.

Politiet fortsetter med å avhøre familiemedlemmene som var hjemme da ranet skjedde, i håp om å få flere ledetråder.

Kneblet familien - to på sykehus

Kvarving disponerer millionverdier som direktør og storaksjonær i flere suksessrike selskaper, og ranerne må ha fanget opp rykter om at det kunne være betydelige verdier hos forretningsmannen på den avsidesliggende eiendommen Bergslottet i Skatval utenfor Stjørdal.

Tre voksne og tre barn var hjemme da de maskerte ranerne dukket opp like over midnatt. De tok sønnen Mads først, han bor i egen leilighet på eiendommen.

- Først banket de opp gutten, så strippet de han og bandt han fast til rekkverket i trappa, forteller Svein Kvarvings bror, Trond Kvarving til Trønder-Avisa.

Ranerne truet til seg nøkkelen til huset. Familien lå og sov da ranerne kom inn og overrasket Svein Kvarving og samboeren på soverommet like før midnatt.

ÅSTEDET: Svein Kvarvings bolig «Bergslottet» på Skatval. Foto: Tom E. Østhuus
ÅSTEDET: Svein Kvarvings bolig «Bergslottet» på Skatval. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Samboeren skal ha fått beskjed om å holde seg i sengen mens Svein Kvarving ble jult opp og truet til å åpne safen. 

- Faren ble truet til å åpne pengeskapet og slått flere ganger i hodet med et håndvåpen, sier operasjonsleder Birger Sandvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

- Ranerne snakket gebrokkent engelsk ifølge de avhørene vi har gjort av ransofrene. Vi har ikke fått konkrete tips om bilnumre eller signalement på biler som har vært involvert i den brutale episoden, sier lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal til Dagbladet.no.

Ranerne skal ha truet med å skade barna.

Først etter en time klarte sønnen å skjære seg løs og varsle politiet - klokka 00.45 i natt. - I sjokk

Far (47) og sønn (22) ligger på sykehuset i Levanger etter å ha blitt slått ned, men de har ikke pådratt seg livstruende skader.

-Jeg snakket med ham i morges. Han er i sjokk. Han har det ganske tøft nå akkurat nå, sier Svein Kvarvings kollega Geir Kirkbakk til adressa.no.

Kirkbakk tror at hans ransrammede kollega blir på sykehuset i flere dager.

-Han er svært medtatt. De mentale skadene er like tøffe å takle som de fysiske, sier han til avisa.

Politiet går ikke ut med størrelse på ransutbyttet, identitet på ransoffer eller eventuelle signalement på biler. De vil heller ikke ut med nøyaktig hva familiemedlemmene har forklart eller hvor de leter, men trafikken ut og inn av Stjørdal og grensestasjonen Storlien over til Sverige er blitt sjekket hyppig.

Suksess i næringslivet 

Kvarving og Kirkbakk er hovedaksjonærer i suksessbedriften Screen Communications. Dette selskapet leverer reklameskjermer til alle landets flyplasser og flybusser. Selskapet er også i forhandlinger om å levere reklameskjermer til de største flyplassene i Sverige, ifølge Kreativt Forum.

Ifølge adressa.no er Svein Kvarving også hovedaksjonær i Hell International i Stjørdal og enb av de største aksjonærene i webselskapet OnlyOneSite.com - et nettselskap med base i London.

Den profilerte næringslivsmannen har også vært involvert i TVNord-Trøndelag og i selskapet Trøndersk Multimedia.

Kvarving har seks barn fra to ekteskap.

Eiendommen Bergslottet ligger en drøy kilometer fra nærmeste hovedvei, E6, på en høyde på Forbofjellet med utsikt over Skatval.