Fortsatt ingen spor

Etter nok en helg med omfattende frivillig innsats, er det ikke funnet nye spor etter den savnede Benedicte Maxwell Iversen. Neste uke starter familien trolig med helikoptersøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28 år gamle arkitekten ble sist sett andre påskedag. Etter det har familie og venner av den savnede kvinnen og hennes samboer organisert omfattende leteaksjoner. Denne helgen var i alt 75 frivillige dykkere med i letingen, uten at det ble gjort noen funn.

Samtidig nærmer politiet seg slutten på tipsbunken, som det hittil har vært en prioritert oppgave å arbeide seg gjennom.

- Det er ingen utvikling i saken. Vi står på stedet hvil, sier politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Frivillige dykkere

Lørdag søkte over 60 frivillige dykkere i Akerselva, i Oslo havnebasseng og Gjersjøen i Oppegård uten å finne spor. Letingen fortsatte søndag med 15 nye dykkere, som blant annet tok for seg områder ved Bygdøy og Ingjerstrand.

- Vi kommer til å videreføre letingen med dykkere også utover i uka, men da med færre folk, sier Sidsel Grasli, talskvinne for familien til den savnede kvinnen.

Grasli er overveldet over den frivillige innsatsen.

- Vi måtte takke nei til en god del dykkere som meldte seg til innsats, sier hun.

I tillegg til de 60 frivillige satt Oslo Brannvesen inn et team på fem dykkere som lørdag søkte i indre havnebasseng, i begge retninger fra munningen av Akerselva.

Helikoptersøk

I løpet av den kommende uka vil savnedes familie trolig sette i gang leting med helikopter i nærområdene rundt Oslo.

- Vi har fått to helikoptre med mannskap stilt kostnadsfritt til vår disposisjon, sier Grasli.

Hun sier at helikoptersøket vil være veldig væravhengig og at de derfor ikke kan si nøyaktig når denne letingen starter.

Politiet har brukt mye tid på å sjekke ut de mange tipsene som er kommet inn i saken. Søndag nærmet etterforskerne seg slutten på tipsbunken, uten at noen av opplysningene så langt har brakt politiet nærmere noen løsning.

- Nå gjør vi ferdig det vi må gjøre ferdig. Deretter får vi oppsummere og se om det kan være andre veier å gå, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

(NTB)