Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt ingen tiltalt for drapet

Lars Erik Flem Andersen (18) ble funnet med halsen skåret over midt i et boligfelt i sommer. Alle siktede i saken er løslatt.

HVEM DREPTE DENNE GUTTEN? De tre Kongsvinger-mennene som har vært varetektsfengslet i saken, er løslatt. Samtlige har fortsatt status som siktet, men ingen er tiltalt. Foto: Privat
HVEM DREPTE DENNE GUTTEN? De tre Kongsvinger-mennene som har vært varetektsfengslet i saken, er løslatt. Samtlige har fortsatt status som siktet, men ingen er tiltalt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Lars Erik Flem Andersen (18) som ble funnet drept i Kongsvinger i natt til søndag 26. juli i år, var ille tilredt og hadde flere kuttskader i hodet og på kroppen.

Ifølge venner var han på vei til fest da han ble angrepet. 18-åringen ble funnet utenfor en eldrebolig midt i et boligfelt i Kongsvinger.

- Blod overalt
Etter det Dagbladet erfarer hadde Lars Erik et dypt og langt kutt i halsen og tydelige skader blant annet i bakhodet som kan stamme fra en kniv eller et annet spisst. Det var også synlige kuttskader på overkroppen.

- Det var blod overalt, sier en av personene som fant avdøde til Dagbladet.

Løslatt etter to uker

Dagen etter ble en 32 år gammel mann fra Kongsvinger siktet i saken. Han satt varetektsfengslet i to uker, men ble deretter løslatt fordi politiet mente vilkårene for fortsatt fengsling ikke var oppfylt.

- Han vil bli sjekket ut av saken, har politiadvokat i Kongsviner, Iren Johnsen Dahl, tidligere uttalt til Dagbladet.

Nye siktelser - også løslatt
21. august ble en 21-åring og en 17-åring pågrepet og siktet for drapet. De satt varetektsfengslet i seks uker, men ble deretter løslatt fredag for halvannen uke siden.

- Siktelsen mot dem står ved lag, men vi fant ikke grunnlag for å holde dem varetektsfengslet lenger. Blant annet fordi en av dem bare er 17 år, sier Iren Johnsen Dahl, politiadvokat i Kongsvinger, til Dagbladet.

Faren for bevisforspillelse er heller ikke tilstede lenger, mener Dahl.

HER SKJEDDE DET: På denne gressplenen ble Lars Eirik Flem Andersen funnet brutalt drept. Det var beboere i eldresenteret som meldt fra om hendelsen. Foto: Erik Berglund
HER SKJEDDE DET: På denne gressplenen ble Lars Eirik Flem Andersen funnet brutalt drept. Det var beboere i eldresenteret som meldt fra om hendelsen. Foto: Erik Berglund Vis mer

Dagbladet har tidligere snakket med to søstre som er kjæreste og venn av de siktede ungdommene. Jentene gir dem alibi ved å hevde at de var sammen med guttene hele natten drapet skal ha skjedd.

Kan ha hørt drapet
Fredag i forrige uke skrev VG at en kvinne kan ha hørt det brutale drapet. Hun bor like ved åstedet. Drapsnatten skal hun ha overhørt denne samtalen:

En kvinne ropte i panikk
«Nei, du har vel ikke gjort det!». På bakken ved siden av lå Lars Erik Flem Andersen (18) brutalt drept. En mann svarte «Jo, hysj.».

- Vi har ikke fått inn noen nye opplysninger den siste tiden som har ført oss nærmere en løsning, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Politiet: Ingen nye spor
Hun vil ikke kommentere om politiet har snakket med kvinnen VG siterer eller om denne observasjonen var kjent for dem fra før.

- Vi jobber fortsatt for fullt og har avhørt flere hundre vitner i denne saken. Det har ikke dukket opp noen nye spor i det siste, sier Dahl.

- Nå holder vi fortsatt fokus på de som har vært siktet, men prøver også å knytte alle løse tråder for øvrig, sier Dahl.

Hun bekrefter at ingen nye personer er pågrepet i saken.

FENGSLINGSMØTE: I dag fremstilles de to nye siktede for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett. Nærmest politiadvokat Iren Johnsen dahl og politietterforsker Ingar Høye. Foto: Øistein Norum Monsen
FENGSLINGSMØTE: I dag fremstilles de to nye siktede for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett. Nærmest politiadvokat Iren Johnsen dahl og politietterforsker Ingar Høye. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling