FORTSATT ISOLASJON:  Spesialenhetens aktor Helle Kristin Gulseth fikk rettens medhold i at Eirik Jensen fortsatt skal sitte i isolasjon. Her er aktor sammen med forsvarer Jens-Ove Hagen under rettsmøte i Oslo tingrett i formiddag. Foto: Øistein Norum Monsen
FORTSATT ISOLASJON: Spesialenhetens aktor Helle Kristin Gulseth fikk rettens medhold i at Eirik Jensen fortsatt skal sitte i isolasjon. Her er aktor sammen med forsvarer Jens-Ove Hagen under rettsmøte i Oslo tingrett i formiddag. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Fortsatt isolasjon for siktet polititopp

Mener Eirik Jensen kan påvirke etterforskningen ved kontakt med andre innsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen må sitte ytterligere to uker av varetekten i isolasjon, har Oslo tingrett avgjort.

Retten begrunner avgjørelsen med faren for bevisforspillelse hvis Jensen får kontakt med andre innsatte.

«En slik kontakt vil gi ham mulighet til å kommunisere med personer utenfor fengselet gjennom andre innsatte, og derved gi ham mulighet til for eksempel å samordne forklaringer med andre.» anfører aktor i kjennelsen.

Oslo tingrett er enig i vurderingen.

«Retten finner det overveiende sannsynlig at siktede har en reell mulighet til å påvirke etterforskningen, og at det er en nærliggende fare for at han vil utnytte en slik mulighet, dersom han ikke undergis fullstendig isolasjon ytterligere en periode. » heter det videre.

I kjennelsen kommer det også fram at retten mener mistanken mot polititoppen står like sterkt som ved fengslingsmøtet for to uker siden.

- Det er ikke er opplyst at det er fremkommet forhold som innebærer at mistanken er svekket siden forrige rettsmøte. Retten finner derfor at det fortsatt foreligger skjellig grunn til mistanke om forholdene i siktelsen, heter det i avgjørelsen fra retten.

Eirik Jensen nekter en hver befatning med korrupsjon. Hans forsvarer Jens-Ove Hagen sa i dag at han var bekymret for sin klients psykiske tilstand og minnet om at å sitte i isolasjon blir sammenliknet med tortur.

- Fullstendig isolasjon er utvilsomt et svært inngripende virkemiddel, skriver retten, og understreker at dette har vært en stor belastning for Jensen.

«Sett hen til den alvorlige siktelsen og den bevisforspillelsesfaren som foreligger, er retten likevel av den oppfatning at fortsatt isolasjon i ytterligere to uker er nødvendig, og at dette ikke vil være et uforholdsmessig inngrep i denne saken,» konkluderes det.

- KAN PÅVIRKE:  Oslo tingrett mener Eirik Jensen ville fått en reell mulighet til å påvirke etterforskningen hvis han ikke lenger skulle sitte isolert. 
Foto: Marius Gulliksrud
- KAN PÅVIRKE: Oslo tingrett mener Eirik Jensen ville fått en reell mulighet til å påvirke etterforskningen hvis han ikke lenger skulle sitte isolert. Foto: Marius Gulliksrud Vis mer