Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Fortsatt Jern-Erna

Høyre-leder Erna Solberg avviser at det er nødvendig å skifte ut henne eller noen andre i ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for katastrofale meningsmålinger og murring om hennes lederskap, vil ikke Erna Solberg høre snakk om personvalg.

-  Jeg opplever ikke at det stilles spørsmål ved mine lederevner i partiorganisasjonen. Likevel er det en yndet mediasport.

-  Hadde det vært en fordel å skifte ut i hvert fall én i ledelsen?-  Nei. Det hadde vært en fordel om vi hadde fått en aktiv deltakelse og konsentrasjon om det politiske prosjektet til Høyre. Jo flere som velger å sette seg i kommentatorrollen enn i bidragsrollen, desto vanskeligere blir det å løfte partiet, sier Erna Solberg.

En viktig jobb

-  Mitt viktigste prosjekt er å sørge for at Høyre blir en sterkere politisk organisasjon. Jeg setter ikke opp frister. Det store spørsmålet er om jeg klarer å gi partiet større bredde. Vårt budskap ble for smalt i valgkampen.

-  Hvor ble det av Jern-Erna?

-  Det begrepet var knyttet til at jeg satt i en beslutningsposisjon. Men jeg er like mye Jern-Erna nå, i den grad jeg har vært det før. I politiske spørsmål mener jeg like sterkt som før.

-  Hvilke egenskaper er det viktigst for deg nå?

-  Jeg har evnen til å lytte, evnen til å stake ut en ny politisk kurs og jeg har is nok i magen til å vite at vi er nødt til å bygge partiorganisasjonen sammen.

Må bygge på nytt

-  Hva ødelegger for partiet nå?

-  Vi har gjort et dårlig valg, og det tar tid å bygge opp partiet. Når vi nettopp har sittet i regjering, har ikke vi den største troverdigheten hvis vi kritiserer regjeringen på de områdene vi nettopp hadde ansvar for. Derfor kan vi ikke regne med å få oppslutningen fra misnøyevelgerne nå. Men om tre år kan vi få dem.

-  Unge Høyre-lederen sier det ikke er noen grunn til å stemme Høyre nå?

-  Han burde ta seg en vitaminpille for å bli litt mer positiv på vegne av partiet.

TAR INGEN KRITIKK: Høyre-leder Erna Solberg mener Høyre-ledelsen er god nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!