Tirsdag morgen var det en ny ryddesjau foran Oslo domkirke. Det kommer stadig nye blomster og stadig blir lys tent, men mye av det som har ligget lenge måtte nå fjernes. Foto: Anna Nesje/Scanpix
Tirsdag morgen var det en ny ryddesjau foran Oslo domkirke. Det kommer stadig nye blomster og stadig blir lys tent, men mye av det som har ligget lenge måtte nå fjernes. Foto: Anna Nesje/ScanpixVis mer

- Fortsatt kommer det folk hele døgnet og tenner lys

Storopprydning ved domkirken, men nye blomster og lys får stå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visne blomster, vasne bamser og nedbrente lys ble fylt i trillebårer og fjernet fra plassen foran Oslo domkirke tirsdag morgen. Fortsatt kommer det nye blomster og lys, og de skal få stå.

Driftsleder i Park og Idrett Oslo, Wenche Asgrimplass, leder ryddesjauen, som ikke er den første.

- Vi må hele tiden fjerne det som råtner, det er ikke noe hyggelig når det begynner å lukte. Nå skal det snart se litt mer ordentlig ut, sier hun til NTB.

En stor gjeng arbeidsfolk fra etaten var i sving med river og arbeidshansker, men alt ble nøye sortert. Plantematerialet skal komposteres og brukes senere, trolig til en minnelund. Bamser og hilsener blir sendt til Riksarkivaren.

- Fortsatt kommer det folk hele døgnet og tenner lys og legger ned hilsener. Derfor er det viktig at vi rydder vekk det gamle så det fine kommer fram, sier Asgrimplass.

Senere tirsdag besøker kirkeminister Rigmor Aasrud domkirken for å møte ansatte og frivillige som har deltatt i oppfølgingen etter 22. juli. Til helgen foregår den store minnemarkeringen i Oslo Spektrum, og i forbindelse med det må også området rundt domkirken fremstå så fint som mulig.

(NTB)

Driftsleder i Park og Idrett Oslo, Wenche Asgrimplass, leder jobben med å rydde vekk råtne blomster foran Oslo domkirke. Fortsatt kommer det friske blomster, og de skal få stå, forsikrer hun. 
Foto: Anna Nesje / Scanpix
Driftsleder i Park og Idrett Oslo, Wenche Asgrimplass, leder jobben med å rydde vekk råtne blomster foran Oslo domkirke. Fortsatt kommer det friske blomster, og de skal få stå, forsikrer hun. Foto: Anna Nesje / Scanpix Vis mer