Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt kritisk for brødre som ble hentet livløse opp fra elv

Gutter badet i kulp - ble funnet på bunnen.

ALVORLIG: Det står fotsatt om livet for guttene. Her er kulpen de ble hentet opp fra i elva Tysso i Tyssedal. Foto: 2400-tipser.
ALVORLIG: Det står fotsatt om livet for guttene. Her er kulpen de ble hentet opp fra i elva Tysso i Tyssedal. Foto: 2400-tipser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden var søndag fortsatt kritisk for to brødre på 13 og 15 år som ble hentet livløse opp fra en elv i Tyssedal i Odda kommune lørdag ettermiddag.

- Tilstanden er kritisk, opplyser Haukeland universitetssjukehus søndag formiddag.

De to brødrene skulle bade i en kulp ved Tysseelva i Odda kommune da ulykken skjedde. Begge ble funnet på bunnen av det tre meter dype vannet, og begge to var bevisstløse.

-  Det var to andre barn i nærheten som plutselig la merke til at de to brødrene ikke greide å holde hodet over vannet, sa Tatiana Knappen ved politiets operasjonssentral til Bergens Tidende.

Det ble satt i gang gjenopplivingsforsøk på stedet, før brødrene ble sendt til Haukeland universitetssjukehus i et Sea King redningshelikopter. Barna på stedet kontaktet voksne, som igjen tok kontakt med politiet.

Ifølge Bergensavisen kom de to brødrene sammen med familien fra Irak til Norge i fjor. Foreldrene reiste rett til sykehuset etter at de ble varslet om ulykken, opplyser politiet.

(NTB)

Hele Norges coronakart