Fortsatt kritisk for fem-åringen

Tilstanden for femåringen som ble sterkt skadd under brannen på Haram mandag er fortsatt kritisk og ustabil. Politiet regner med ha saken løst onsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fem år gamle gutten er den eneste overlevende i familien på fem. Brannen ble varslet klokken 09.35 mandag, men en 36 år gamle kvinne, en 44 år gammel mann og deres to barn, en gutt på sju år og ei jente på fire omkom. Femåringen er påført røykskader og har omfattende brannskader over hele kroppen. Tirsdag formiddag var tilstanden hans fortsatt kritisk og ustabil. Han får intensivbehandling ved brannskadeavdelingen ved Haukeland Sykehus, får NTB opplyst.

Rask etterforskning

- Tirsdag gjør vi oss ferdig på åstedet, og onsdag blir de omkomne obdusert, forteller politiinspektør Olav Aarø ved Sunnmøre politidistrikt til NTB. Han regner med å kunne konkludere etterforskningen onsdag.

Politiet mener at brannen er påsatt, for politiet har funnet flere arnesteder inne. Kvinnen ba den 24. juli politiet om hjelp for å få beskyttelse mot barnefaren, men hun ville ikke anmelde han. Politiet vil ikke kommentere om mannen eller noen av de andre omkomne døde som følge av brannen, eller om de har mistet livet på annen måte.

Sjokkerte naboer

Hendelsen har gått sterkt inn på brann- og redningsmannskapene som deltok i arbeidet, forteller Aarø. Brannfolkene som først gikk inn i huset har hatt problemer med å huske nøyaktig hvor de fem personene er funnet, og dette har gjort politiets arbeid med å rekonstruere hva som er skjedd vanskeligere.

Politiet har få andre spor enn de tekniske å gå etter, og arbeidet med å samle inn tekniske bevis blir ledet av Kripos.

  • Dødsbrannen har rammet den lille Haramsøya svært hardt. Tirsdag kveld blir det holdt informasjonsmøte for innbyggerne.

    (NTB)

TRAGEDIE: Tilstanden til den fem år gamle gutten som overlevde brannen i dette huset på Haramsøyas i går, er fortsatt kritisk.