Fortsatt kroppsdeler på krasjstedet til MH17 i Ukraina

I Øst-Ukraina der Malaysia Airlines-flyer MH17 ble skutt ned finnes det fortsatt levninger etter de som døde.

VRAK OG KROPPSDELER: Mer enn en uke etter at et passasjerfly ble skutt ned i Ukraina, finnes det fortsatt kroppsdeler på åstedet. Lørdag skal levningene av de døde fra flyet som allerede er fraktet med tog til den ukrainske byen Kharkiv, vil bli sendt til Nederland lørdag slik at prosessene med identifisering og hjemsendelse kan starte. Foto: Maxim Zmejev/ Reuters/ NTB scanpix.
VRAK OG KROPPSDELER: Mer enn en uke etter at et passasjerfly ble skutt ned i Ukraina, finnes det fortsatt kroppsdeler på åstedet. Lørdag skal levningene av de døde fra flyet som allerede er fraktet med tog til den ukrainske byen Kharkiv, vil bli sendt til Nederland lørdag slik at prosessene med identifisering og hjemsendelse kan starte. Foto: Maxim Zmejev/ Reuters/ NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Australia har sendt 190 politifolk og et antall fra sikkerhetsstyrken til Nederland for å hjelpe til i den nederlandske operasjonen med å sikre ulykkesstedet. Fredag fikk de tilgang til området i Ukraina.

- Det ble funnet udekkede kroppsdeler i området. Slike funn tydeliggjør hvor viktig det er at en internasjonal gruppe får komme og jobbe på stedet, sier Australias statsminister Tony Abbott.

Malaysia Airlines' flyging MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtet 17. juli i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Prorussiske separatister i området beskyldes for å ha skutt ned flyet.

192 av de 298 omkomne i ulykken var nederlandske, mens 28 var australske.

Humanitært oppdrag Abbott understreker at australsk deltakelse i den pågående operasjonen handler om å sikre levningene av deres døde statsborgere og bidra til etterforskningen.

- Dette er et humanitært oppdrag. Andre kan involvere seg i østeuropeisk politikk, vi konsentrerer oss om å få våre døde, sier statsministeren.

Usikret Han legger til at ulykkesstedet fortsatt er usikret, at det er risiko for sammenstøt og at likene blir i stadig dårligere forfatning av å ligge ute.

- Derfor ønsker vi å få gjort dette så fort som mulig. Vi undersøker alle muligheter med Ukraina nå, sier Abbott.

Han opplyser at de døde som allerede er fraktet med tog til den ukrainske byen Kharkiv, vil bli sendt til Nederland lørdag slik at prosessene med identifisering og hjemsendelse kan starte.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer