Fortsatt lavere skatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valgkamp: Dagbladets kommetator Stein Aabø ønsker seg en valgkamp uten skattelette (Dagbladet 1. juli). Det vil Høyre ikke gi ham. Aabø ser ut til å ha to argumenter: At det finnes to land med høyere skatter enn Norge. Og at skattelette for næringslivet ikke fenger like mye som store kutt i inntektsskatten.

For det første er argumentet om at to land har høyere skatter enn oss pussig. De fleste land som er gode å bo i, har lavere skatter. Norsk næringsliv konkurrerer med dem alle. Og med over 100 milliarder oljekroner på statsbudsjettet har vi større rom for å senke skattene.

For det andre tror jeg det er mange som ser bedriftene sine slite som følge av den globale nedturen. Når egenkapital i tillegg må tas ut for å betale skatt, svekkes tryggheten for arbeidsplassene. Aabø gir inntrykk av at valget står mellom høye skatter og ellevill finanskapitalisme. Det er selvfølgelig ikke riktig. Faktisk er det langsiktige lokale eiere som rammes hardest av den norske beskatningen. Kanskje er Aabøs egen pressestøttede arbeidsplass ikke truet. Mange andre er det. Skattene for næringslivet må ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer