Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt ledige studieplasser

Lyst til å bli sykepleier, bioteknolog eller statsviter? Ikke søkt studieplass? Sjansen er fortsatt til stede. Se lista over ledige studieplasser!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etternølerne kan fremdeles velge mellom hundrevis av studieplasser ved semesterstart. Det viser oversikten fra Samordna opptak (SO). SO styrer opptaket til de offentlige høgskolene og universitetenes grunnutdanning, og på SOs restplassliste får du den totale oversikten, sortert etter lærested.

- Her er det noe for enhver smak. De fleste ledige studieplassene finner du i distriktene, men det er også ledige plasser i storbyene, sier seksjonsleder Trine Hotvedt til Dagbladet.no.

Det eneste du trenger for å begynne, er generell studiekompetanse, det vil si vanlig treårig videregående skole eller tilsvarende.

På restplasslista finner du adresser, internettadresser og telefonnumre for alle læresteder som fremdeles har studieplasser. Hotvedt ber interesserte henvende seg direkte til lærestedet når de har bestemt seg for å begynne.

Førstemann til mølla

For å komme inn på enkelte av utdanningene, kan det hende at du trenger fordypningsfag.

- Du får vite mer om eventuelle obligatoriske fag når du ringer det aktuelle studiestedet, sier Hotvedt,

Restplassene fordeles etter prinsippet om førstemann til mølla.

Slik går du fram for å sikre deg en plass:

  • Ring skolen og reserver din plass.
  • Hvis du ikke har gjort det før, må du sende inn kopier av vitnemål direkte til lærestedet.