REDDET: De tre barna ble flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Tilstanden er livstruende for to av dem, og den ene blir nå flydd til eksperter i Sverige for et lungeinngrep. Foto: Vidar Myklevoll
REDDET: De tre barna ble flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Tilstanden er livstruende for to av dem, og den ene blir nå flydd til eksperter i Sverige for et lungeinngrep. Foto: Vidar MyklevollVis mer

Fortsatt livstruende for søskenparet

Jenta (14) flyttes til Karolinska sjukhuset i Sverige for spesialbehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Søskenparet som havnet i vannet etter lek på et isflak i går, er fortsatt under full intensivbehandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

- Tilstanden til begge er fortsatt alvorlig og livstruende, men stabil, sier kommunikasjonsansvarlig Tor Øydvin ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Han forventer ingen endring av denne situasjonen i løpet av kvelden.

Flyttes til ekspertsjukehus
De to ligger nå på sjukehuset i Tromsø. Den 14 år gamle jenta vil imidlertid bli flyttet til Karolinska sjukhuset i Sverige.

- Det er to årsaker til dette. For det første er det vår kapasitet, dette er nemlig veldig ressurskrevende behandling. Og for det andre har Karolinska eksperter på en spesiell type lungeinngrep som må gjøres på jenta, forklarer Øydvin.

- Kan du si noe om hva slags type inngrep det er snakk om?

- Jeg kan ikke gå i detaljer på det.

Dramatisk redning
Broren til jenta blir værende på sjukehuset.

Det samme gjelder den 13 år gamle jenta som også var involvert i ulykken.

- Hun er utenfor livsfare, sier Øydvin.

De tre ble reddet fra det kalde vannet på dramatisk vis.

- Jeg kom meg ut til et av barna. Da jeg fikk tak viste det seg at barnet holdt fast grep rundt et annet barn som lå bevisstløs under vann, fortalte Arne Hauge til Dagbladet i går.

Barna skal ha ligget i vannet 10-15 minutter før de ble reddet i land.