Fortsatt ludo og kortstokk i påskefjellet

Vinden i fjellet ser ut til å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østlandet stakk av med jackpoten da påskeværet ble fordelt i vinter. Vinden i fjellet ser ut til å fortsette.

Ifølge meteorologene på Blindern i Oslo, vil folk tidligst komme seg ut av hyttene langfredag.

- Det blåser uansett alle steder i fjellet, så det er ikke noe turvær innover i fjellviddene i dag. I nordlige fjellområder i Sør-Norge og i hellinga ned mot Møre og Romsdal og Trøndelag er det også en del snøbyger, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til NTB.

Ellers er det mye sol i store deler av fjellområdene i Sør-Norge. Men snøfokken enkelte steder kan bli så kraftig at den vil skygge for sola.
Sterk vind 

Vind er det også i fjellet i Nordland, der det er kraftige snøbyger. Også i Troms har det etter hvert blitt snøbyger. Det samme blir det i Finnmark.

Sør på Vestlandet er det ikke noe nedbør å snakke om, og i lavlandet Østafjells er det bra vær.

Langfredag ser det litt lysere ut, i hvert fall hvis en befinner seg i fjellområdene i de sørlige delene av Sør-Norge. Vinden ser langfredag ut til å minke lite grann, men det blir også en del vind fra nordvest fredag.

I de nordlige fjelltraktene av Sør-Norge blir det i morgen snøbyger. Snøbyger blir det også i Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland Troms og Finnmark. Her blir det også kraftig vind opp mot kuling.
Bedring 

Videre framover i påsken vil vinden minke ytterligere i Sør-Norge. I løpet av lørdag vil det bare blåse bris i store områder og bli lettere vær generelt. Men det skal bli forholdsvis kjølig.

Siste del av påsken, det vil si søndag og mandag, så ventes rolige vindforhold i Nord-Norge. Det kan komme enkelte snøbygger, men generelt atskillig lettere vær. I Sør-Norge vil det bli vind omkring vest og kuling både ved kysten og i fjellet. Det vil også komme nedbør i de vestlige områdene, men lite eller ingen nedbør Østafjells.

- Så en forbigående bedring her i sør her lørdag og første del av søndag. Og generelt mindre vind og lettere vær i Nord-Norge i siste del av påsken, sier Mentzoni.

(NTB)