Fortsatt maktkamp i Klassekampen

Gårsdagens allmøte med Klassekampens styreleder Rolv Rynning Hansen og de ansatte i Klassekampen brakte ingen avklaring i striden mellom klubben og redaktøren på den ene siden og det AKP-kontrollerte styret på den andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmeste styreleder Rynning Hansen kom de ansatte i møte i går, var da han beklaget at han hadde spurt en ansatt i Klassekampen om han var villig til å ta over redaktørjobben, uten først å ha nevnt dette for den sittende redaktøren, Paul Bjerke. Men sjølkritikken var så mild i formen at den på ingen måte bila striden. Og Rynning Hansen nektet også i går å svare på om han hadde tillit til redaktøren for avisa.

Kamp om avisa

Striden står om kontrollen av Klassekampen, og AKP risikerer å vinne striden, men tape avisa.

Dersom styremøtet i Klassekampen sier opp Bjerke, kommer tre av avisas fire mellomleder til å si opp sine stillinger, og klubben i avisa varsler at et redaktørskifte vil bli møtt med reaksjoner.

Trekker ikke tilbake

En mistillit til redaktøren vil bli oppfattet som en mistillit til hele redaksjonen, skrev klubben og tilføyde at et redaktørskifte måtte oppfattes som et angrep på både redaktørplakaten og redaksjonens frihet. Klubbvedtaket ble fattet med 14 stemmer, to var avholdende og ingen stemte mot.

- Det skjedde ingenting på onsdagens møte med styreleder som gir grunn til å trekke tilbake noe av det vi skrev, sier redaksjonens klubbformann Torstein Tranøy.

- Hvilket medlem av redaksjonen er det som er blitt spurt om å ta over som redaktør?

- Det vil jeg ikke si. Personen svarte øyeblikkelig nei på forespørselen og opplever denne situasjonen som svært belastende.