Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt meget stor skogbrannfare

Mange steder i landet er skogbrannfaren fortsatt på det aller høyeste nivået. Blant annet gjelder det alle målesteder i Østfold.

SKOGBRANN: Det var skogbrann på Vindslandsheia mellom Birkeland og Grimstad, torsdag 26. juli. Brannmannskapet og Sivilforsvaret fikk assistanse fra brannhelikopter.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SKOGBRANN: Det var skogbrann på Vindslandsheia mellom Birkeland og Grimstad, torsdag 26. juli. Brannmannskapet og Sivilforsvaret fikk assistanse fra brannhelikopter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Råde ligger indeksen på hele 215 for tirsdag, ifølge oversikten til Yr.no.

Alt over 70 regnes som meget stor skogbrannfare, som rødt nivå og det aller høyeste.

Også flere steder i blant annet Akershus, Hedmark, Buskerud, Vestfold, Vest-Agder, Hordaland og Sogn og Fjordane er brannfaren oppe på rødt nivå mandag eller tirsdag.

Ifølge NRK ser ikke et lavtrykk over Sør-Norge i midten av uka ut til å være nok til fjerne den store skogbrannfaren.

- Det er litt usikkert på hvor nedbøren vil komme. Det kommer et nedbørsområde fra sør, men hvor det vil komme og hvor mye er usikkert. I Oslo ligger det an til å komme under 10 millimeter, så det er ikke snakk om mye regn, forteller meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt.

BRANNBOMBER: Det svenske flyvåpenet bruker jagerfly for å bombe et område rammet av skogbrann. Dette gjør de i et forsøk på å slukke brannen. Video: Expressen Vis mer