Fortsatt motstand i Umm Qasr

Dagen etter at amerikanerne meldte at de hadde kontroll over den strategiske havnebyen fortsetter kampene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske marinesoldater ble fortsatt møtt av motstand i havnebyen Umm Qasr i det sørlige Irak lørdag, dagen etter at USA først meldte at byen var falt.

En talsmann for marinekorpset sa at amerikanske og britiske styrker har tatt mellom 400 og 450 irakere til fange under kampene rundt Umm Qasr og på Faw-halvøya.

- Det er fortsatt noe motstand i det gamle havneområdet, selv om mesteparten av den motstanden som viste seg, stort sett er blitt eliminert eller har stukket av, sa talsmannen, oberst Thomas Waldhauser i Umm Qasr og la til at det kan ta litt lengre tid enn ventet å ta byen.

En amerikansk marinesoldat ble drept under kampene ved Umm Qasr fredag. Waldhauser sa han ikke vet noe om hvor mange tap irakerne har lidd.

En annen talsmann, oberstløytnant Steve Holmes, sa at irakiske kommandosoldater fortsatt holder seg i skjul rundt om i byen og gjør motstand.

Amerikanske Cobra-helikoptere er i aksjon, og begge parter avfyrer granater med bombekastere.

Ifølge militære talsmenn skal styrkene sveipe etter miner i kanalen opp mot oljehavna Basra så snart Umm Qasr og hele Faw-halvøya er tatt.

NTB