Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt mulig å få skolefri

Hver søknad om permisjon skal vurderes individuelt på en ordentlig måte, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H).

KAN FÅ FRI: Skolebyråd Torger Ødegaard føler behov for å presisere overfor rektorene at det fortsatt skal være mulig for elevene å få fri inntil ti dager i året. Foto: TORBJØRN GRØNNING / DAGBLADET
KAN FÅ FRI: Skolebyråd Torger Ødegaard føler behov for å presisere overfor rektorene at det fortsatt skal være mulig for elevene å få fri inntil ti dager i året. Foto: TORBJØRN GRØNNING / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han mener det er fullt mulig å få fri til familierelaterte begivenheter innenfor dagens regelverk.

De siste dagene har mange opprørte foreldre tatt kontakt med Dagbladet og fortalt at de ikke lenger får lov til å ta barna ut av skolen for å reise blant annet i bryllup, familiebursdager og andre aktiviteter.

Presiserer - Vi føler et behov for å presisere overfor rektorene at det fortsatt er slik at elevene kan søke om inntil ti dager fri i løpet av året — og jeg mener dette går klart fram av reglene. Det vi sier er at det er ugreit å til vanlig legge ferier utenom skoleferien, men det skal være mulig å søke om en ekstra fridag. Til nå har lovverket i Norge vært uklart, og det har vært lov til å søke om fri i inntil to uker flere ganger i året. Og det er der innstrammingen ligger, sier skolebyråden og legger til:

- Vi har 80 000 elever og 180 skoler i Oslo. Jeg tror innføringen av de nye permisjonsreglene går greit mange steder. Vi må også huske på at det ofte tar litt tid før et nytt regelverk går seg til.

Han mener det er et klart behov for å stramme inn fraværsreglene.

Halvtomme klasserom - Både lærere og rektorer forteller oss at for mange elever er for mye borte. Dette er en utvikling som har pågått over flere år. Jeg har selv besøkt halvtomme klasserom på fredager. Én ting er elevene som er borte, en annen ting er de elevene som er igjen — og læreren som kanskje må gjennomgå samme tema på nytt på mandagen. Læreren har et ansvar for at hele flokken får den nødvendige progresjonen og framdriften, sier han.

Gjensidig tillit mellom foreldre og skole er viktig, påpeker Ødegaard.

- Det må kunne gå an å gjøre en forsiktig innstramming og samtidig praktisere et regelverk som folk har tillit til og synes er rettferdig. Jeg er den siste som ønsker å være firkantet, det tror jeg ingen er tjent med, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling