Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt nedgang for Fremskrittspartiet

Ny nedtur for Siv.

NY NEDTUR:FrP-leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg må konstantere synkende oppslutning for partiet etter at de lykkes å komme i regjering. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NY NEDTUR:FrP-leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg må konstantere synkende oppslutning for partiet etter at de lykkes å komme i regjering. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet fortsetter å gå tilbake og får 12,4 prosents oppslutning på en meningsmåling gjort av TNS Gallup for TV 2.

Det er en nedgang på 0,9 prosentpoeng fra forrige måling. Ved stortingsvalget fikk Frp 16,3 prosent.

For regjeringspartner Høyre peker pilene imidlertid oppover. Partiet får en oppslutning på 28,2 prosent, en oppgang på 0,8 fra forrige måling. Dersom målingen var valgresultatet, ville Høyre fått tre stortingsmandater flere enn de fikk ved valget. Frp ville mistet sju mandater, og de to ville ikke lenger hatt flertall sammen med et av sentrumspartiene.

Resultatene for de øvrige partiene: Arbeiderpartiet 31 prosent (-2,6), KrF 6,2 prosent (+0,6), Venstre 5,8 (-0,3), SV 5,3 (+0,9), Sp 4,9 (+0,8), Miljøpartiet De Grønne 3,8 (+0,9) og Rødt 1,4 (+0,1).

NTB