Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt negative tall for Posten

Posten fikk et negativt resultat før skatt på 278 millioner kroner i andre kvartal. Det er 228 millioner kroner svakere en samme periode i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driftsresultatet ble på 290 millioner kroner, mot 242 millioner kroner i andre kvartal 2011, viser Postens kvartalsrapport.

Postens driftsinntekter i andre kvartal er på 5,5 milliarder kroner, noe som er på samme nivå som i fjor, I første halvår var driftsinntektene 11,3 milliarder kroner, også dette er på samme nivå som i fjor.

Posten omsatte i perioden for 5,56 milliarder kroner, mot 5,59 milliarder kroner for et år siden.

- Hovedutfordringene for konsernet er å tilpasse kostnadene til fallende volumer i segment Post, styrke markedsposisjonen og lønnsomheten i segment Logistikk, samt balansere bedring i drift med fortsatt vekst og oppkjøp, skriver Posten i sin kvartalsrapport om framtidsutsiktene.

Færre brev er Postens største utfordring. I første halvår falt adresserte brevvolum med 6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Forlagsbransjen og avisene står for den største nedgangen hittil i år. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media