Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt nei til speiderhomser

- En sak for familien og religiøse veiledere, sier speidersjefen i USA.

 - EN SAK FOR FAMILIEN OG RELIGIØSE VEILEDERE:  Robert Mazzuca, leder for The Boy Scouts of America, konkluderte etyter to års internt homsedebatt under åpningen av sommerens nasjonale guttespeiderleir i Sea Girt i New Jersey torsdag. FOTO: Mel Evans, AP/NTB SCANPIX.
- EN SAK FOR FAMILIEN OG RELIGIØSE VEILEDERE: Robert Mazzuca, leder for The Boy Scouts of America, konkluderte etyter to års internt homsedebatt under åpningen av sommerens nasjonale guttespeiderleir i Sea Girt i New Jersey torsdag. FOTO: Mel Evans, AP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Speiderbevegelsen i USA opprettholder sitt forbud mot åpent homofile i sine rekker.

The Boy Scouts of America kunngjorde tirsdag at de opprettholder forbudet mot åpent homofile medlemmer, frivillige og ansatte.

Spørsmålet har vært diskutert lenge, men etter to år med grundig vurdering ble det konkludert med å videreføre dagens praksis.

Speiderbevegelsen i USA understreker at de heller ikke i framtida kommer til å granske privatlivet til sine medlemmer, men at åpent homofile ikke vil bli godtatt.

- Innad i familien - Det store flertallet av foreldrene til de unge, setter pris på retten til å håndtere disse spørsmålene innen familien og med bistand fra religiøse veiledere, når de selv måtte finne passende tid og anledning, sier speiderbevegelsens leder Bob Mazzuca.

Amerikansk høyesterett slo i en kjennelse i 2000 fast at The Boy Scout of America kunne opprettholde sin politikk overfor homofile.

(NTB-DPA).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media