Fortsatt nervekrig i meklingen

Riksmeklingsmann Reidar Webster ventet i morges på svar fra organisasjonene i kommunal sektor på en skisse til løsning som ble lagt fram for organisasjonene før klokka 7.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Webster kjenner holdningen til organisasjonene i staten, men han vil ha respons fra kommuneoppgjøret før han går ut med hva organisasjonene i statsoppgjøret mener om forslaget, skriver NTB.

De ansatte i staten har gitt ham tilbakemelding på den skissen han la fram ved 4-tida i morges.

Kopieringsmaskinene på Riksmeklingsmannens kontor gikk varme i morgentimene slik at skissen kunne spres til organisasjonene til de kommuneansattet.

Webster snakket med TV 2 rett før klokka sju i morges. Han fortalte at situasjonen fremdeles er uavklart, men forventer tilbakemelding i løpet av kort tidt.

Webster sa også at han hadde vært med på meklingsmaraton tidligere - meklingen varte i 26 timer for to år siden.

Dersom partene i det statlige lønnsoppgjøret godtar riksmeklingsmann Reidar Websters forslag til løsning, vil trolig arbeidstakerne etter det NTB forstår få et generelt tillegg på 5.000 kroner.

Like før klokka 07 la riksmeklingsmannen fram en skisse til løsning også for de kommunalt ansatte. Her vil fordelingen av tilleggene bli noe annerledes fordelt.

Klokken 06.50 sa Webster til NTB at han kjente de statlige organisasjonenes syn på skissen, men ville ikke offentliggjøre om partene har godtatt denne før tidligst klokka 08.

Bakgrunnen var at organisasjonene i staten også ville vurdere skissen som var lagt fram i det kommunale oppgjøret.

Til NRK ønsker Webster ikke å si noe om innholdet i skissen han la fram for partene. Men med forslaget til løsning på bordet, er streikefaren noe dempet.

- Vi vil ta den tida vi trenger, sa forhandlingsleder i AF stat, Anders Folkestad, da han fikk skissen i hånda tidligere i natt.

Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo møtte partene i går kveld, der han skal ha presentert en 3-årig lønnsopptrapping for lærerne ved siden av det de får i tariffoppgjøret.