NORMALKØ:  En helt vanlig kø til sikkerhetskontrollen på Gardermoen tidligere i uka. Noen avganger er forsinket i dag, men det skyldes vanlige tekniske problemer og for seint innkomne fly.
Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
NORMALKØ: En helt vanlig kø til sikkerhetskontrollen på Gardermoen tidligere i uka. Noen avganger er forsinket i dag, men det skyldes vanlige tekniske problemer og for seint innkomne fly. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix.Vis mer

Fortsatt noen forsinkelser fra Gardermoen

Men verken vektere eller flygeledere har «skylda».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tross avblåst vekterstreik og avverget streik blant flyteknikere og bakkeansatte, har det vært noen forsinkelser i trafikken ut fra hovedflyplassen på Gardermoen i formiddag.

Her er oversikten over avgangstider fra Gardermoen i dag.

Og her er hjemmesidene til de andre flyplassene i landet.

Og noen avganger kan bli opptil halvannen time forsinket utover dagen.

Men det skyldes ikke flygeledere, slik en trafikkmelding på NRK P1 ved 11-tiden kunne gi inntrykk av.

- Det har riktignok vært mangel på flygeledere på sentralen på Røyken de siste dagene, men med full innsats i alle ledd har trafikken gått nesten etter skjema hver ettermiddag. Jeg har sjekket med Røyken, og det er ingen ekstraordinær situasjon der i dag i forhold til de siste dagene, sier direktør for terminaldrift på Gardermoen, Knut Holen, til Dagbladet.

- God stemning Forsinkelsene skyldes for seint innkomne fly og tekniske problemer.

- Jeg var på Gardermoen fra 03 i natt til klokka 08. Det var en god og lettet stemning. Det var noen flere passasjerer som var på plass i natt enn vanlig. Vekterne var kjapt tilbake ettter at streiken ble avblåst i går, sier Holen.