ETTERLYST: Politiet går ut med disse overvåkningsbildene etter at Høyden postkontor i Varnaveien i Moss ble ranet lørdag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Politiet går ut med disse overvåkningsbildene etter at Høyden postkontor i Varnaveien i Moss ble ranet lørdag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer

Fortsatt på frifot etter ran av postkontor i Moss. Politiet har gjort funn

Politiet har gjort et interessant funn som de knytter til postkontorranet i Moss lørdag morgen, men ransmennene er søndag fortsatt på frifot.

- Vi har gjort et interessant funn på Larkollen, men hva det er går vi ikke ut med nå av hensyn til etterforskningen. Vi har ikke funnet ransbilen og er interessert i observasjoner av den, sier jourhavende jurist Isa Engh Ringstad i Øst politidistrikt til NTB søndag.

Heller ikke politiadvokat Jon Ivar Johansen ønsker å kommentere hva politiet har funnet, eller hvor funnet har blitt gjort.

Politiet bevæpnet seg og satte i gang en stor politiaksjon etter at tre maskerte og bevæpnende menn tok en kvinnelig ansatt som gissel da hun skulle åpne Høyden postkontor i Varnaveien i morgentimene.

Åpent igjen mandag

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge opplyser til NTB at Høyden postkontor, som ble utsatt for ranet, åpnes igjen mandag. Åpningstid vil imidlertid være klokken 12.

RANET: Høyden postkontor i Varnaveien i Moss ble ranet i går, lørdag. Politiet leter etter gjerningspersonene. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
RANET: Høyden postkontor i Varnaveien i Moss ble ranet i går, lørdag. Politiet leter etter gjerningspersonene. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer

- Grunnen til utsatt åpningstid er rett og slett av praktiske hensyn. Vi må rydde opp i kontoret etter ranet. I store deler av helgen har kontoret blitt undersøkt av politiet, sier han.

Postkontoret er det eneste i Østfold.

Postansatt roses

Pressesjefen opplyser at postselskapet har brukt lørdagen til å snakke med de ansatte og bearbeide det som har skjedd.

- Hun som var på vakt under ranet, er en erfaren postansatt og har fått mye ros fra politiet. Hun fulgte alle våre rutiner til punkt og prikke, og bidro til at politiet kom seg raskt til stedet, sier Eckhoff.

Kvinnen ble tatt på utsiden og truet inn der hun ble tvunget til å åpne et pengeskap. Hun skal ha blitt påsatt håndjern under ranet, men klarte å utløse alarmen.

Ranerne kjørte vekk i en svart bil, trolig en Toyota Yaris. Det er litt over en mils kjørevei mellom postkontoret og Larkollen.

Ingen mistenkte

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. De har heller ingen formening om ranerne har skiftet en eller flere biler, eventuelt om de har kommet seg vekk sjøveien. De er heller ikke helt sikre på hvor mye eller hva ranerne fikk med seg.

Søndag så de gjennom overvåkingsvideoer fra grensen ved Svinesund. Hva gjelder grensepasseringer har norsk politi kontakt med sine kolleger i andre land.

Den kvinnelig ansatte ble ferdig avhørt lørdag. Søndag kunne ikke politiet si om postkontoret åpner som vanlig mandag.

Bilder av ranerne

I 17-tiden lørdag la politiet ut bilder av to av ranerne og bilen som ble brukt.

- Vi ønsker selvsagt tips fra publikum om de bildene. Om noen har gjort observasjoner i området, eventuelt om hvilken type bil det kan være, sa jourhavende jurist Morten Lundén i Øst politidistrikt til Moss Avis.

En etterforskningsgruppe i Østfold arbeider med ranet. De kartlegger blant annet opplysninger fra området og har samlet inn foto og video fra området.

Kvinnen som ble truet kom ikke fysisk til skade, og ble tatt hånd om av helsepersonell og arbeidsgiver etter ranet.