Fortsatt på frifot

Politiet jakter fortsatt på dem som skjøt en mann i brystet i Oslo natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den albanske 24-åringen som ble skutt i brystet i en leilighet på Grønland i Oslo natt til søndag, ligger fortsatt til observasjon på Ullevål Universitetssykehus. Tilstanden hans har bedret seg i løpet av natten, opplyser Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

24-åringen skal avhøres i løpet av dagen.

- Hadde Halloween-maske

Politiet fikk melding om skytingen 01.19 natt til søndag. Det var naboene som meldte fra etter å ha hørt tre skudd bli avfyrt - hvorav ett traff offeret i brystet og punkterte den ene lungen. Et annet skudd traff døra til en nabo.

De antatte gjerningsmennene, to menn i 20-årene, ble sett løpende vekk fra stedet, den ene iført Halloween-maske. Én av dem haltet.

Maska ble funnet i nærheten av åstedet, i Breigata 21 på Grønland. Mennene skal ha kommet seg inn i oppgangen etter å ha ringt på hos naboer.

Et videopptak fra legevakta like etter viser en mann halte forbi og opp Trondheimsveien. Politiet vet ikke om vedkommende har noe med skyteepisoden å gjøre, men ønsket i går å komme i kontakt med vedkommende. Abrahamsen ønsker mandag ikke å kommentere videopptaket ytterligere, men sier de har sikret seg båndet og arbeider med saken.

Tause i avhør

To personer med tilknytning til leiligheten der det ble skutt, satt i avhør i går kveld. En Øst-Europeisk kvinne, tilknyttet prostitusjonsmiljøet som sier hun bor der, samt mannen som står oppført som eier av leiligheten. Ingen av dem kunne/ville si noe som kunne kaste lys over hendelsen.

Politiet fant en større pengesum i leiligheten, og utelukker ikke at det kan være snakk om prostitusjonspenger.

- Dette er et drapsforsøk. Det ble skutt rett på en person, og det er et under at han overlevde. Vi setter inn det som er av ressurser i saken, sier Abrahamsen til NTB.

BLOD I OPPGANGEN: I oppgangen innenfor gitterporten, ved siden av restaurant "Lille India" på Grønland, ble mannen skutt. Hele kvartalet ble sperret av.