Fortsatt på frifot

Mannen som politiet mener tok livet av Cathrine Halvorsen er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Saken har fortsatt høy prioritet og vi har ikke gitt opp. Mannen er etterlyst over hele verden gjennom det europeiske Schengen-samarbeidet og Interpol, sier Bjørn Berntsen, stasjonssjef ved Kongsvinger politistasjon til lokalavisen Glåmdalen.

I helgen var det tre år siden drapet på funksjonshemmede Cathrine Halvorsen.

Hun ble drept om kvelden tirsdag 9. desember eller natt til torsdag 10. desember 2003 i sin leilighet på Langeland. Fredag 12. desember ble hun funnet død etter at arbeidskolleger ved Aktør var bekymret over at hun ikke hadde dukket opp på jobb og varslet politiet.

Azad Ghaleb Ali (35) ble en uke etter drapet siktet og etterlyst. Den irakiske asylsøkeren, som bodde ved flyktningmottaket i Kongsvinger, er fortsatt siktet for drapet.

Les alle artiklene om saken her!

Tekniske funn på åstedet gjør at politiet er overbevist om at Ali er drapsmannen. Kurderen klarte imidlertid å flykte ut av landet i desember for tre år siden.

Tidligere har politiet sagt til Dagbladet at de regner mer at det vil bli vanskelig å finne Ali.

Nå sier politiet til Glåmdalen at de venter på at han skal gjøre en tabbe.

Fortsatt på frifot

- Vi venter på at han skal gjøre en tabbe. Blir han kontrollert av politiet der han befinner seg, er det gode muligheter for at han blir avslørt, sier Bjørn Berntsen til Glåmdalen.

Stasjonssjefen ser ikke bort fra at Azad Ghaleb Ali lever under falskt navn. Uansett skal politiet ha tekniske bevis som avslører hans identitet og nagler ham til åstedet, skriver Glåmdalen.

Tips skal tyde på at han har reist tilbake til Irak.

ETTERLYST: Azad Ghaleb Ali (35)er siktet og etterlyst for drapet på Cathrine Halvorsen.