Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt politisk uro på Fiji

Fijis avsatte statsminister Mahendra Chaudhry krever at hans regjering blir gjeninnsatt og demokratiet gjenopprettet etter at han ble styrtet gjennom et kupp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chaudhrys uttalelser kom to dager etter at han og ministrene i hans regjering fikk slippe ut fra nasjonalforsamlingen der opprørere hadde holdt dem som gisler i 55 døgn.

- Vi må for enhver pris opprettholde demokratiet og folkets rettigheter, sa Chaudhry på en pressekonferanse.

Chaudhry er Fijis første statsminister av indisk opprinnelse, og han tok til orde for at øystaten må bevare en multietnisk karakter og religiøs toleranse.

Opprørslederen George Speight og hans menn forklarte angrepet på nasjonalforsamlingen 19. mai og den påfølgende gisselkrisen med at de ønsket å reservere den politiske makten for etniske fijianere og stenge ute alle andre.

Hæren svarte med å erklære unntakstilstand og sette til side den folkevalgte regjeringen. Men selv om gisselkrisen har funnet sin løsning, forsetter uroen på Fiji. I dag erklærte hæren en 14 dagers forlengelse av unntakstilstanden.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media