Fortsatt rekordlav rente

Det besluttet Norges Bank i dag.

RENTA FORBLIR LAV: Det ble klart etter at Norges Bank hadde rentemøte i dag. Svein Gjedrem skrur ikke opp renta, den blir liggende på 1,25 prosent. Foto: Scandpix.
RENTA FORBLIR LAV: Det ble klart etter at Norges Bank hadde rentemøte i dag. Svein Gjedrem skrur ikke opp renta, den blir liggende på 1,25 prosent. Foto: Scandpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 Under dagens rentemøte besluttet Norges Bank å holde styringsrenta uendret  på 1,25 prosent.

- Prisstigningen er om lag som ventet . Den underliggende prisveksten er nær inflasjonsmålet på 2,5 prosent. Arbeidsledigheten har vært lavere enn anslått, og situasjonen i finansmarkedene har bedret seg. Det er likevel for tidlig å fastslå at konjunkturene har snudd. Samlet gir utviklingen ikke nå grunnlag for å endre renten, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem.

Norge mindre rammet

Styringsrenten fra Norges Bank er i dag på rekordlave 1,25 prosent. Siden september i fjor har styringsrenten gått ned fra 5,75 prosent til 1,25. Gjedrem utelukker ikke at renta vil kunne stige tidligere enn antatt:- Den dype lavkonjunkturen ute påvirker norsk økonomi, men Norge har blitt mindre rammet enn mange andre land. Ute har fallet i aktiviteten i USA og Europa avtatt. Samtidig er det tegn til vekst i flere land. Men selv om situasjonen i verdensøkonomien nå ser ut til å stabilisere seg, har vi erfaring for at nye forstyrrelser raskt kan gi tilbakeslag.

- Det ser ut til at produksjonen og sysselsettingen i Norge kan avta noe mindre enn vi har ventet. Nye tall kan endre bildet, men skulle denne utviklingen fortsette, kan det bli aktuelt å øke renten tidligere enn anslått i siste pengepolitiske rapport, sier  Gjedrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer