Fortsatt rikest -tross milliardtap

Bill Gates' formue er blitt 350 milliarder kroner mindre det siste året, men han er fremdeles verdens rikeste mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Forbes magazines liste over verdens rikeste menn er Microsoft-sjefen fortsatt god for drøyt 500 milliarder kroner. Det er fallet i Microsofts aksjer som har rammet Gates. I fjor var Gates, som førstemann i verden, god for over 100 milliarder dollar, eller rundt 860 milliarder norske kroner, ifølge Forbes' liste. Men de siste 12 månedene har kursen på Microsoft-aksjene falt med rundt 45 prosent, delvis på grunn av rettsfeiden mellom selskapet og den amerikanske regjeringa.

Men ikke alle IT-aksjer har rast det siste året, på tross av finanseksperten George Soros' advarsler. Larry Ellison, styreformann i Oracle, er verdt 47 milliarder dollar, eller rundt 400 milliarder kroner, ifølge lista som blir publisert 3. juli.

Så selv om IT-aksjene ser ut til å være på vei nedover har det vært et godt år for verdens super-rikinger. Verdens 200 rikeste mennesker har økt sin formue med 850 milliarder fra i fjor og er nå gode for tilsammen 10.000 milliarder kroner, dobbelt så mye Mexicos nasjonalprodukt.

Ingen nordmenn figurerer på lista.

STYRTRIK: Bill Gates er fremdeles verdens rikeste mann.