Fortsatt rød- grønt «flertall»

Senterpartiet går mest fram og Venstre mest tilbake på MMIs partibarometer for juni, som viser stor stabilitet i forhold til maimålingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men barometeret viser samtidig økt usikkerhet blant velgerne, og økningen i andelen hjemmesittere er på 4 prosentpoeng.

Målingen ble utført fra tirsdag til torsdag denne uka, og har fanget opp både endringene i regjeringen og Thorbjørn Jaglands kritikk av SVs EU-syn og hans skepsis til regjeringsalternativet Ap+SV+Sp.

Sp må med

Målingen viser fortsatt flertall for et rød-grønt regjeringsalternativ. Sammen ville Ap, SV og Sp fått 87 mandater i Stortinget hvis målingen hadde vært valgresultat. Men flertallet er så knapt som tre mandaters overvekt.

-  Det er med andre ord ingen utsikter til å kunne utelate Sp, dersom målet er en flertallsregjering, sier statsviter Håkon Kavli i MMI.

Sp kan glede seg over en framgang på 2,3 prosentpoeng til 6,3 prosent. KrF går litt fram og stopper den nedadgående trenden. Det kan ha sammenheng med at endringene i regjeringen er blitt positivt mottatt. Men partiet har ikke fått noe løft, og det er langt opp og fram til valgresultatet på 12,4 prosent i 2001.

Langt nede

Hvis dagens måling hadde vært stortingsvalg, hadde KrF mistet seks mandater. Det understreker hvor viktig det er for partileder Dagfinn Høybråten å få «sikker plass» på en av partiets fylkeslister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer