Fortsatt savnet etter tragedien

En skolegutt er fortsatt savnet etter at en skolebuss havnet i Karasjokka i morges. Politiet leter på spreng for å finne ut hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre skolebarn omkom og minst fire andre ble skadet i bussulykken utenfor Karasjok. En skal være hardt skadd. Sjåføren er blant de skadde. De pårørende er varslet og blir tatt hånd om.
- Vi jobber på spreng for å finne ut hvor mange skolebarn som var ombord i bussen. Det er er det aller viktigste vi gjør nå, sa Christine Fossen, politimester i Vadsø til TV2-nyhetene.

De aller fleste barna som var ombord i bussen er bragt ut og bragt til legesenteret i Karasjok.

En savnet

Dykkere er nå på ulykkesstedet for å søke etter eventuelle flere omkomne. En gutt skal fortsatt være savnet. Politiet forsøker å finne ut om den savnede gutten har klart å komme seg til Karasjok på egen hånd, om han fins blant de omkomne, eller om han fortsatt har status som savnet. Det var flere enn skoleelevene som hadde mulighet for å bruke bussen.

Barne- og ungdomsskole

Barna tilhørte Karasjok barne- og ungdomsskole. Passasjerene var fra 6 til 16 år. Bussen som tilhører Nordtrafikk, braste gjennom autovernet og skled ned en skråning ut i elva. Det var plussgrader og veibanen skal ha vært tørr. Politiet skal nå etterforske hva som var årsaken til ulykken.

Selskapet Nordtrafikk fikk først konsesjon for skoleruta 1. oktober, melder NTB.

Vanlig skolebuss

Skolebussen var på vei fra Beskenjargga til Karasjok, da bussen kjørte av veien og rullet i elva Karasjokka.

Hovedrendingssentralen i Bodø fikk melding om bussulykken klokka 8.20 i dag. Et Seaking helikopter fra hovedrendingssentralen er på stedet.

- Vi fikk melding klokka 8.20, og omdisponerte et helikopter som var på vei ut til en tråler. Derfor tok det litt tid, men helikopteret landet klokka 9.10, sier vakthavende redningsleder Bent Ove Jamtli til Dagbladet :på nettet.