Corona i Oslo

Fortsatt sosial nedstengning i Oslo

Men gode nyheter for studentene.

CORONA-LIVE: Administrerende helsedirektør Espen Nakstad svarer på spørsmål om corona-situasjonen. Vi går deretter direkte over til pressekonferansen med Raymond Johansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 108 000 +366
innlagt221 +12
døde 711 +3
påvist smittet 141 000 000+685.5K
døde 3 020 000 +8.6K
Se mer

Ifølge FHIs ukesrapport for forrige uke, økte antallet coronatilfeller i Oslo med nesten 30 prosent.

- Etter en betydelig nedgang i uke 4 og 5, gikk antall meldte tilfeller i Oslo på ny opp med 28 prosent siste uke, skriver FHI.

Antallet påviste tilfeller gikk fra 388 i uke 5 til 496 i uke 6.

Også andelen positive coronatester økte. Andelen positive blant de testede gikk opp fra 2,5 prosent i uke 5 til 2,8 prosent uke 6.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag orienterte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om coronasituasjonen og hvilke tiltak som vil være gjeldende fra torsdag 18. februar.

- Selv med stenge tiltak står vi i en situasjon der smitten stiger. Vi har lokale utbrudd i flere bydeler, sier Johansen.

- VIKTIG OPPKLARING: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, kommer med en oppklaring om vaksineeffekten. Reporter: Frode Andresen: Video: Ivan Larsson. Vis mer

Åpner for studenter

Regjeringen besluttet tirsdag å oppheve ringtiltakene på Østlandet. Det medførte at kommunene selv kan avgjøre om lesesalene og campusene skal åpne igjen.

Raymond Johansen forteller at at studentene igjen kan dra på lesesal og campus fra torsdag.

Lesesalene og campusene i Oslo-regionen ble stengt 23. januar for å hindre spredningen av den britiske virusmutasjonen. Under pandemien er det kun nasjonale tiltak som har stengt lesesalene og campusene i hovedstaden.

Byrådet har også besluttet å åpne for fritidsaktiviteter for ungdom til og med 19 år, samt at voksne skal kunne delta i organisert trening utendørs.

Åpningen vil gjelde fra og med torsdag, opplyser byrådslederen.

- Når vi åpner på noen områder, må vi holde igjen på andre, sier Johansen.

Null øl og trening

Oslo kommune forlenger skjenkestoppen, som har vart siden 10. november. Treningsglade Oslo-borgere må også vente enda lenger på å dra på treningssentrene, som er besluttet å holdes stengt videre framover.

Oslo kommune har dessuten besluttet å holde kjøpesentrene stengt, kunngjør Johansen.

Johansen understreker at byrådet tar sikte på at kjøpesentrene kan gjenåpne i løpet av de neste ukene.

- Gjenåpningene innebærer at vi beholder begrensningene som gjelder for kjøpesentrene. Det betyr at serveringssteder, matbutikker, apotek og andre virksomheter på kjøpesentre med unntak kan holde åpent, men andre typer butikker på kjøpesentre må holde stengt, sier byrådslederen.

CORONA: Espen Rostrup Nakstad sammenlikner Norge med andre europeiske land, som har langt strengere smitteverntiltak, som portforbud, som i Frankrike og Italia, og skolestenging, som i Tyskland. Video: Regjeringen Vis mer

Økende smittetrykk

Ifølge helsebyråd Robert Steen var detforrige uke var registrert 279 tilfeller av den britiske varianten og 14 virus av den Sør-Afrikanske varianten i Oslo.

- Smittetrykket i Oslo har økt den siste uka. Samtidig må vi tilbake til oktober i fjor for å finne et like lavt smittetrykk som i dag, sier han.

Tiltakene som ble lagt fram onsdag, vil i utgangspunktet vare i to uker fra torsdag 18. februar til 3. mars.

Tiltakene som ble lagt fram i dag, vil i utgangspunktet vare i to uker fra torsdag 18. februar til 3. mars.

Status vaksinasjon Full oversikt

1 061 742 (19.8%)i Norge har fått dose nr 1
300 783 (5.60%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer