SNØFYLT: På Filefjellet rett over midnatt natt til mandag. Her var det kolonnekjøring, men det er nå åpnet for fri ferdsel. Foto: THOR ARNE JOHANSEN
SNØFYLT: På Filefjellet rett over midnatt natt til mandag. Her var det kolonnekjøring, men det er nå åpnet for fri ferdsel. Foto: THOR ARNE JOHANSENVis mer

Fortsatt stengte veier i fjellet

Sjekk de siste oppdateringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Folk som ville ferdes over fjellet i Sør-Norge i går kveld møtte flere stengte fjelloverganger og kolonnekjøring. Situasjonen er noe endret mandag morgen, og det er fremdeles håp om at flere av fjellovergangene kan nyte positivt av bedre vær utover dagen.

Riksvei 7 over Hardangervidda, 13 over Gaularfjell, 15 over Strynefjell, 53 over Tyin-Årdal og 13 over Vikafjell er fremdeles stengt i sju-tida mandag morgen.

- Nå er riksvei 27 over Venabygdsfjellet også stengt. Det var planlagt at den skulle åpne etter å ha vært nattestengt, men det var ikke mulig på grunn av snøen, sier vaktoperatør Luis Barra ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.no.

Se oppdaterte veimeldinger her

Fare for stenging
Vegtrafikksentralen vurderer fortløpende både åpning og stenging utover dagen, men forholder seg til de samme meldingene som i går om at været vil klarne seg opp utover dagen. På flere av veiene er det fremdeles kolonnekjøring.

- På europavei 134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring, og fremdeles fare for at veien blir stengt på kort varsel Også på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring, og det er uklart om det vil bli mulighet for fri ferdsel her snart, sier Barra.

På europavei 16 over Filefjell er det nå fri ferdsel etter at det har vært kolonnekjøring.

 - Det er viktig å beregne god tid, ha med ekstra klær, og være forberedt på at det kan skje uforutsette ting, sier vaktoperatøren.

- Sterk vind utover dagen
De harde værforholdene vil fortsette utover morgendagen, opplyste vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Jon Smits, til Dagbladet.no i går. Ikke før utpå ettermiddagen kan været bedre seg i fjellet.

- Den sterke vinden blir å regne med til langt utpå dagen i morgen, opplyser Smits.

- Skal du ut og kjøre, må du ta dine forholdsregler.
 
• Les de siste væroppdateringene på Dagbladet.no/vaer.