Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt stengte veier på Senja

Det er startet oppryddingsarbeid på tre av de åtte stengte veiene på Senja i Sør-Troms lørdag.

STENGT: Frykten for flere ras har ført til at en rekke veier er stengt i Troms. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
STENGT: Frykten for flere ras har ført til at en rekke veier er stengt i Troms. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk flere ras natt til lørdag, og frykt for enda flere ras førte til at åtte veier ble stengt. Flere kommuner er rammet av de stengte veiene.

- Det er startet opprydningsarbeid ved fylkesvei 86 ved Svanelvdal og ved Torskenskaret, samt ved fylkesvei 232 ved Kaperdalen, opplyser trafikkoperatør Bente Nyland ved Vegtrafikksentralen til NTB.

De vil vurdere om veiene vil forbli stengt eller ei klokken 12 lørdag ettermiddag, opplyser Nyland.

Natt til lørdag gikk det en rekke ras i området. Kommunene Berg, Torsken, Lenvik og Tranøy er rammet.

I Berg kommune er fortsatt rundt 1.000 personer isolerte. Det er plassert ut satellittelefoner ved sykehjem, dersom strømbrudd skulle slå ut det offentlige fast- og mobilnettet, opplyser kommunen på sine nettsider.

Snøskredvarslingen ved Norges Vassdrag- og energidirektorat (NVE) har sendt ut OBS-varsel om stor snøskredfare -faregrad fire - på Senja søndag. I Bardu er det varslet betydelig snøskredfare - faregrad 3 - søndag.

Søndag vil de polare lavtrykkene som har kommet innover Troms bevege seg nordøstover, noe som vil føre til vind og snøbyger langs kysten. 

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media