Fortsatt stor flomfare på Østlandet

Flomvarselet for en rekke vassdrag på Østlandet er nå på nest høyeste nivå, og fredag er det ventet regn. NVE betegner situasjonen som alvorlig.

Vannstanden i Trysilelva stiger, men i formiddag var det fortsatt langt igjen til nivået fra 1995. Foto: Hanna Hagevik Bakke / NTB scanpix
Vannstanden i Trysilelva stiger, men i formiddag var det fortsatt langt igjen til nivået fra 1995. Foto: Hanna Hagevik Bakke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er fremdeles stor flomfare i vassdragene på Østlandet. I et oppdatert flomvarsel torsdag holder NVE varselet for store deler av Østlandet på oransje nivå, som er det nest høyeste nivået.

«Kraftig snøsmelting og regn vil føre til ytterligere økning av vannføring i elver og bekker, særlig for elver som drenerer områder med snø. Dette vil også gjelde de store vassdragene.», heter det i varselet på Varsom.no.

– Dette er en alvorlig situasjon, sier vakthavende hydrolog Elise Trondsen i NVE til NRK.

Det er ventet at det kraftige regnværet som torsdag ligger over Vest- og Sørlandet vil bevege seg videre mot øst torsdag og fredag.

– Vi er veldig usikre på hvor denne nedbøren vil treffe, hvilke mengder som kommer, og hva slags effekt dette vil ha på vannstanden, sier Trondsen.

Det er nå satt oransje flomnivå for Trysilelva, Glomma ned til Rånåsfoss, Øyeren, Gudbrandsdalslågen og Drammensvassdraget. Det er det også i innsjøene Sperillen, Krøderen og Randsfjorden. Lokalt i mindre elver kan man få vannføring på rødt nivå fredag og lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer