Fortsatt stor flomfare

Det blir mye nedbør i dag. Og det betyr fortsatt stor flomfare på Østlandet, men mot kvelden vil vannstanden synke igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) varsler at flomtoppen kommer i dag før det synker mot kvelden. Det er meldt tildels store nedbørsmengder på Østlandet i løpet av dagen. Flomfaren er stor i østlige deler av Buskerud, sørlige deler av Oppland og Hedmark og hele Oslo og Akerhus, melder NVE. Det er små elver og vassdrag som stiger, de store vassdragene og sjøene utgjør ingen stor flomrisiko.

- Det neste døgnet er det ventet 10-30 millimeter nedbør, men nedbørsmengden kan være større lokalt. Det er områdene nordøst for Oslo og Romeriks-området som er verst rammet. Ellers er det mange små elver og bekker som kan skape nye problemer på grunn av de relativt store nedbørsmengdene, sier hydrolog Erik Holmqvist i flomvarslingstjenesten i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.

Bystrøk er mest utsatt fordi ledningsnettet ikke klarer å ta av for vannmengdene.

I løpet av gårsdagen hadde forsikringsselskapene fått melding om rundt 300 skader på grunn av flommen så langt.

FORSTERKER VOLLEN: Store mengder vann gjorde det nødvendig å forsterke vollene ved Leira i går. Huseier Isabella Kristiansen håper at vollen holder vann.