RØDT: Det er fortsatt rødt farenivå ved fjellpartiet Mannen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
RØDT: Det er fortsatt rødt farenivå ved fjellpartiet Mannen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Fortsatt store bevegelser i Veslemannen - opprettholder rødt farenivå

Evakueringen av beboerne ved fjellet Mannen fortsetter. Det har gjennom det siste døgnet vært vedvarende store bevegelser i Veslemannen.

Rødt farenivå blir derfor opprettholdt, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) lørdag formiddag.

- Hastigheten i fjellpartiet har i hovedsak vært uendret det siste døgnet, og er i underkant av 30 centimeter i døgnet i den øvre, mest aktive delen, sier geolog Ingrid Skrede i NVE.

I det nedre frontpartiet er bevegelsene på i underkant av 2 centimeter per døgn.

- Det går fortsatt en del steinsprang fra området. Temperaturen er relativt høy, og det har begynt å regne, sier Skrede.

Evakueringen av beboerne ved fjellet Mannen fant sted da NVE tirsdag denne uka så seg nødt til å oppjustere farenivået til rødt etter at det ble registrert økt bevegelse i fjellpartiet Veslemannen. Selv om bevegelsene i det mest aktive partiet er noe redusert fra topphastigheten på 40–50 centimeter i døgnet, bidrar høye temperaturer og fuktig vær til at bevegelsene fortsatt er store.