RØDT FARENIVÅ: og bevegelsene øker fortsatt ved fjellet Mannen i Møre og Romsdal. NVE opprettholder rødt farenivå. Foto: Scanpix
RØDT FARENIVÅ: og bevegelsene øker fortsatt ved fjellet Mannen i Møre og Romsdal. NVE opprettholder rødt farenivå. Foto: ScanpixVis mer

Fortsatt store bevegelser ved Mannen – rødt farenivå opprettholdes

Snøen som falt natt til lørdag har begynt å smelte, og bevegelsene øker fortsatt ved fjellet Mannen i Møre og Romsdal. NVE opprettholder rødt farenivå.

- Utover dagen i dag har bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen fortsatt å øke i takt med at temperaturen har steget og snøen har begynt å smelte. Hastigheten er nå rundt 10–11 cm i døgnet i øvre del og rundt 1–3 cm i nedre del, sier geolog i NVE, Gudrun Dreiås Majala i en pressemelding ved 18-tiden lørdag kveld.

Natt til lørdag var det minusgrader og opp mot 15 centimeter snø hadde lagt seg på Mannen lørdag formiddag. Lørdag kveld ligger det kun 10 centimeter snø på Mannen, og det er plussgrader og nedbør i området.

- Det er forventet at snøen vil fortsette å smelte inntil det blir kaldere, noe som fører til jevnlig tilsig av vann til Veslemannen. På bakgrunn av økte bevegelser opprettholder NVE rødt farenivå, skriver NVE.