Fortsatt stort borgerlig flertall

Både Høyre og Ap holder stand på en ny meningsmåling. SV ligger så vidt over sperregrensen, mens Miljøpartiet De Grønne får en liten smell.

SOLID FLERTALL: Erna Solberg,Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide og Siv Jensen leder på meningsmålingene. Foto: Jacques Hvistendahl
SOLID FLERTALL: Erna Solberg,Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide og Siv Jensen leder på meningsmålingene. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det daglige partibarometeret til VG viser at Høyre og Frp kan velge om de vil ha Venstre eller KrF som regjeringspartner. En trepartiregjering er et høyst reelt alternativ, hvis man ser bort fra at både Venstre og KrF er skeptiske til å delta i en regjering med Frp-statsråder.

På målingen går både Ap og Høyre fram med 0,2 prosentpoeng og får henholdsvis 28,9 og 27,9 prosents oppslutning. Frp går 0,3 prosentpoeng tilbake til 14,9 prosent, mens SV får 4,2 prosents oppslutning etter 0,2 prosentpoengs framgang siden onsdagens måling fra InFact.

Høyres voldsomme tilbakegang på 6,1 prosentpoeng på Norstats måling for Vårt Land kommer altså ikke fram på denne målingen.

Den rødgrønne regjeringspartneren Sp ligger stabilt på 5,5 prosent etter en framgang på 0,1 prosentpoeng, mens Venstre så vidt er større enn KrF med 6,1 prosents oppslutning (fram 0,2 prosentpoeng) mot KrFs 5,9 prosent (fram 0,1).

 

Miljøpartiet De Grønne var på onsdagens måling inne på Stortinget med hele sju mandater, men går på torsdagens måling mest tilbake med 0,8 prosentpoeng. Det gir en oppslutning på 3,4 prosent og kun én stortingsrepresentant.

Rødt går fram med marginale 0,1 prosentpoeng, men 1,5 prosents oppslutning gir partiet ett mandat.

Blokkfordelingen blir dermed 99-68 i de borgerliges favør, kun drøye halvannen uke før stortingsvalget.

(NTB)