Fortsatt trykkeriproblemer for Aftenposten

For femte natt på rad har Schibsted Trykk hatt problemer med trykkingen av Aftenposten. 129.000 abonnenter har ikke fått tirsdagens avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av Oslo og de fleste abonnentene utenfor Stor-Oslo er blitt rammet, opplyser informasjonsdirektør Anne Lise Gjetvik til NTB.

Hun mener den dårlige produksjonen ved trykkeriet kan ses i sammenheng med grafikernes reaksjon på en ny bemanningsplan ved trykkeriet. Natt til tirsdag var ni av 28 trykkere ved Schibsted Trykk sykmeldt.

- Hittil har vi tapt 7 millioner kroner på det vi anser for å være ulovlige aksjoner, sier administrerende direktør Olav Mugaas i Aftenposten til VG.

Også VG ble igjen rammet av konflikten, men i mindre grad ettersom avisen kan overføre mer av trykkingen til andre steder i landet.

Ledelsen ved Schibsted Trykk mener å kunne dokumentere ordrenekt og saken skal tirsdag behandles på topplan i LO og NHO.

Leder i Aftenpostens Grafiske Klubb, Gunnar Nordby, avviser at det er noen trykkerikonflikt, og vil ikke kommentere saken ytterligere.

(NTB)