Rettsmekling i dag:

Fortsatt uenige om medaljene etter Shetlands-Larsen

Arvingene etter Shetlands-Larsen klarte ikke å oppnå rettsforlik i striden om medaljene etter krigshelten.

BLIR RETTSAK: Marit Larsen er datter av krigshelten Shetlands-Larsen. Hun oppnådde ikke rettsforlik om eierskapet til alle hans medaljer, uniformer og dokumenter i Bergen tingrett i dag. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
BLIR RETTSAK: Marit Larsen er datter av krigshelten Shetlands-Larsen. Hun oppnådde ikke rettsforlik om eierskapet til alle hans medaljer, uniformer og dokumenter i Bergen tingrett i dag. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Etter en lang dag med rettsmekling i Bergen tingrett i dag måtte partene gi opp forsøket på å oppnå forlik om eiendomsretten til medaljer og andre gjenstander etter krigshelten Leif Andreas Larsen, mest kjent som Shetlands-Larsen.

Han omtales som verdenskrigens mest dekorerte allierte sjøoffiser.

Datteren Marit Larsen har med hjelp av advokat Olav Lægreid i Advokatfirmaet Legalis stevnet Minnesmerkekomitéen i Fyllingsdalen for å få fastslått eiendomsretten til medaljene, farens uniformsluer, uniformsjakke og en del dokumenter.

Arvinger er saksøkt

Alle hennes fem medarvinger støtter henne i kravet om at eiendomsretten ikke tilhører Minnesmerkekomitéen, men fire av dem mener at gjenstandene eies av Museum Vest ved Nordsjøfartmuséet. Ettersom de fire arvingene ikke støtter hele kravet, er de å anse som saksøkte i stevningen til Bergen tingrett. En arving støtter hennes krav fullt ut, og saken er forlikt med ham.

I Nordsjøfartmuséet i Telavåg sør på Sotra henger 12 medaljer pent innenfor glassmontere. De ble gitt til en av Norges største krigshelter, Leif Andreas Larsen. Han ble blant annet tildelt Norges høyeste utmerkelse Krigskorset med to sverd og stjerne, krigsmedaljen med tre stjerner. St. Olavs-medaljen med ekegren, medaljer fra England, USA og Finland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer