Fortsatt uenighet om grensen Kroatia-Slovenia

Blokkerer Kroatias EU-medlemskap.

UENIGE: Slovenias statsminister Borut Pahor (t.h.) hilser her på sin kroatiske motpart Ivo Sanader i slutten av februar. I flere måneder har de to, deres utenriksministere og EU forsøkt å finne en løsning på grenseuenighetene som blokkerer kroatisk EU-medlemskap. 
Foto: REUTERS/Tina Kosec/SCANPIX
UENIGE: Slovenias statsminister Borut Pahor (t.h.) hilser her på sin kroatiske motpart Ivo Sanader i slutten av februar. I flere måneder har de to, deres utenriksministere og EU forsøkt å finne en løsning på grenseuenighetene som blokkerer kroatisk EU-medlemskap. Foto: REUTERS/Tina Kosec/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Utenriksministrene fra Kroatia og Slovenia er fortsatt uenige i grensespørsmålet som nå blokkerer Kroatias EU-medlemskap.

- Vi fant ingen løsning i dag, men vi er enige om å fortsette diskusjonen, sa Kroatias utenriksminister Gordan Jandrakovic etter samtaler med sin slovenske kollega Samuel Zbogar og EUs utvidelseskommissær Olli Rehn i Luxembourg mandag.

Grensestriden omfatter et lite land- og havområde og går tilbake til 1991 da begge de to jugoslaviske republikkene erklærte seg uavhengige fra Jugoslavia. Grensestriden har blokkert Kroatias adgang til EU siden desember i fjor.

Slovenia har vært EU-medlem siden 2004 og har også innført euroen som valuta.

(NTB)